Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822623 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 85 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Diverse
Un bun venit BOBOCILOR! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Adopta un Boboc!

E toamnă, și cum mereu se spune: ”Toamna se numară bobocii’’, dar nu toți se pot lăuda cu boboci; noi studenții (foști boboci experimentați deja, binențeles) știm că această expresie este predestinată școlilor și universităților, deoarece anume aceste instituții toamna se bucură de cei mai entuziasmați și curioși Boboci. Pentru că anume toamna, la început de an univeristar există câte un prim an, indiferent de liceu sau de facultate, iar acești elevi sau studenți primesc titlul, mitic deja, de Boboc, iar în calitate de acest multstimat „personaj” vor acumula o grămadă de aventuri/amintiri.

Am vrea totuși să ne adresăm studenților și elevilor basarabeni din Galați și să le urăm un bun venit, cât mai călduros! Vreau să le zic că frumosul, naivul „bobocism” o să fie doar odată în viață, deci trebuie să profitați la maxim, toată avalanșa de emoții ce le-ați perceput pentru prima oară în orașul studenției voastre vor rămâne înmagazinate adânc în sufletul vostru, ele vă vor mângâia după „ruptura” de tot ce înseamnă „dulcea casă”. Vi se vor ierta atâtea doar pentru că sânteți Boboci și vi se vor oferi tot atâtea din același motiv. Cât despre câștiguri trebuie să aflați ca sunteți niște norocoși cu toții! Întâi de toate ve-ți avea parte de o instruire deosebită, profesori pe măsură și de ce nu, colegi pe cinste.

Și dacă tot sunteți aici de ce să nu treceți și pragul Ligii Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) ca să întâlniți aici oameni minunați care sunt mereu gata să vă ajute să vă integrați mai bine în comunitatea gălățeană. Aici ve-ți întâlni oameni care sunt mereu gata cu un sfat pregătit și o mână de ajutor într-o problema pe care nu o vedeți rezolvată. Și cel mai important e că LSBG-ul demarează la fiecare început de an școlar proiectul „Adoptă un boboc”, care e în totalitate îndreptat spre voi, noi-veniții, scopul său este de a vă oferi oportunități de adaptare, de regăsire în mediul nou, de a socializa cu alți studenți basarabeni, vizionarea unei piese de teatru, vizitarea mai multor instituții de cultura și discuții cu cei care le conduc (Biblioteca “V.A. Urechia”, Muzeul „Casa Cuza”, vizitarea Gradinii Botanice). Bobocii pot profita de acest gen de activități, căci anul acesta e anul vostru, e anul începuturilor și Noului. Noi toți, echipa noastră, vrem să știți că suntem aici și suntem gata să vă ajutăm să ne distrăm împreună și să vă facem să iubiți acest oraș, vrem să vă demonstrăm că nu sunteți singuri și ce este cel mai important, voi sunteți asteptați aici. Chiar dacă la început vă este greu și nu știți dacă ați făcut bine că ați venit aici, cu timpul ve-ți întelege că nu mai știți alt loc unde să vă fi fost mai bine, și aceasta o pot confirma o mulțime de studenți și elevi care au fost și ei ca voi. Să fii student/elev este o perioada prin care trecem noi toți, și cred că ar fi minunat daca am face ca această perioadă să rămână în amintirile noastre ca una din cele mai frumoase părți ale vietii.

Noi, echipa LSBG, ne bucurăm pentru reușitele voastre de a fi admiși la facultățile dorite, de a vă face părinții mândri de voi, odată cu admiterea, dar și în continuare, pe parcursul anilor de studii, iar „magia studenției” este că nimic nu e întâmplător, deci profitați de toate șansele ivite și ține-ți minte că activismul, implicarea vă va ajuta doar să progresați! Deci Boboci, bine ați venit și succes în Anul Vostru!

Echipa LSBG

 
Programarea studenților cetățeni străini pentru prelungirea dreptului de ședere în scop de studii PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 11 Octombrie 2011
permis de sedere
 
Cazare pentru anul universitar 2011-2012 la Galați PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 26 Septembrie 2011

ACTELE NECESARE PENTRU CAZAREA STUDENȚILOR DE ANUL I ÎN CĂMINELE STUDENȚEȘTI 

  • DISPOZIȚIE DE REPARTIZARE ÎN CĂMIN (de la secretariatul facultății);
  • COPIE DUPĂ BI/CI;
  • ADEVERINȚĂ STUDENT. 

Studenții cu părinți cadre didactice titulare vor prezenta o adeverință de la locul de muncă al părintelui cu mențiunile:

funcția/ocupația și vechimea în muncă. Adeverința trebuie să fie vizată de Inspectoratul Școlar Județean.

Studentii orfani de ambii parinti vor prezenta copii dupa certificatele de deces ale parintilor.

Studentii proveniti de la casele de copii vor prezenta o adeverinta semnata si stampilata de institutia respectiva.

Metodologia desfășurării procesului de cazare în căminele studențești

Toți studenții se vor prezenta la secretariatul facultății unde se vor înscrie și vor completa contractul de studii (doar studenții din anul I) sau actul adițional la contractul de studii (studenții mai mari de anul I).

După completarea actelor la secretariatul fiecărei facultăți, studenții vor merge la Comisia de cazare a căminului unde au fost repartizați și vor lua în primire camera în care vor locui pe perioada anului universitar 2011 - 2012.

Citeşte mai mult...
 
SCRISOARE DESCHISĂ a Ligii Studenţilor Basarabeni din România PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Sâmbătă, 16 Iulie 2011
LSBRCătre: Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

În atenţia Excelenţei Sale Domnului Ministru Daniel Petru Funeriu

Stimate Domnule Ministru,

Liga Studenţilor Basarabeni din România (“LSBR”) este o federaţie constituită la nivel naţional, reprezentativă pentru studenţii originari din Republica Mold

ova care-şi fac studiile în România şi care şi-a stabilit pri

ntre cele dintâi priorităţi consolidarea unui dialog constructiv şi transparent între instituţiile Statului român şi mediul asociativ de elevi și studenţi al românilor basarabeni.

Conform prevederilor Statutului său, LSBR apără şi reprezintă interesele studenţilor basarabeni în procesul de admitere la studii în România. Prin urmare, Federaţia îşi exprima îngrijorarea faţă de nepublicarea până în prezent, 14.07.2011, a Metodologiei de şcolarizare pentru etnicii români din afara graniţelor pentru anul de studii 2011-2012.

Metodologia de admitere reprezintă singurul act în baza căruia autoritățile române pot oferi informaţiile necesare absolvenţilor de etnie română din Republica Moldova privind desfăşurarea procesului de admitere.

Nepublicarea acesteia până în prezent a trezit un val de nedumerire în rândurile tinerilor absolvenţi, deoarece aceştia nu au posibilitatea să cunoască următoarele aspecte:

a. Ce trebuie să conţină dosarul pentru admiterea la studii;

b. Unde şi când trebuie să fie depus dosarul de admitere;

c. Câte burse sunt oferite de Statul român în fiecare centru universitar.

Menţionăm că pentru anul de studii 2010-2011, Metodologia a fost publicată pe data de 01.07.2010, iar perioada de admitere s-a desfăşurat între 21.07.2010 – 31.07.2010, astfel încât tinerii absolvenţi au avut posibilitatea de a studia şi analiza oportunităţile oferite de statul român. Studiile în România reprezintă o experienţă şi o provocare pentru elevii din Republica Moldova, astfel încât acestia trebuie să cunoască în prealabil în ce oraşe se oferă burse pentru liceele/facultăţile la care doresc să studieze, precum şi restul problemelor ce privesc procesul de admitere.

Totodată, dosarul de admitere la studii trebuie completat in timp util in vederea depunerii acestuia, fiind necesar obţinerea de copii legalizate a actelor de studii, solicitarea duplicatelor, eliberarea adeverinţelor medicale etc.

Având în vedere experienţa anilor precedenţi, credem că întârzierea publicării Metodologiei va duce la întârzierea procesului de admitere pentru elevii şi studenţii etnici români din Republica Moldova.

Pentru toate argumentele expuse mai sus, Federaţia Liga Studenţilor Basarabeni din România vă solicită publicarea de urgenţă a Metodologiei de şcolarizare pentru etnicii români din afara graniţelor României pentru a facilita procesul de admitere la studii în România.

Avem convingerea că deschiderea şi disponibilitatea Excelenţei Sale cu privire la aspiraţiile şi problemele etnicilor români din Republica Moldova, precum şi din celelalte împrejurimi ale Statului român, va conduce la un răspuns favorabil solicitării noastre în cel mai scurt termen.

În acest sens, vă asigurăm de întreaga noastră deschidere şi dorinţă de colaborare.

 

Cu deosebită consideraţie,

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia Bacău

Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni Braşov

Asociaţia Studenţilor şi Eelevilor Basarabeni Bucureşti

Grupul de Iniţiativă Basarabeană Cluj

Liga Studenţilor Basarabeni Galaţi

Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor Iaşi

Asociaţia Studenţilor şi Eelevilor Basarabeni Oradea

Liga Studenţilor Basarabeni Ploieşti

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia Suceava

Liga Studenţilor Basarabeni Timişoara

Asociaţia Studenţilor Basarabeni Craiova

 
Seară de socializare PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Vineri, 24 Iunie 2011

Sâmbătă seara, la orele 17.00, Liga Studenților Basarabeni din Galați vă invită la o seară de socializare(Karaoke + Muzică LIVE).

Locația: Restaurantul "Valurile Dunării" de pe faleză.

Sunt invitați toți gălățenii. 

Seară de socializare
 
Dor de Eminescu PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 15 Iunie 2011
Dor de Eminescu

Chiar dacă azi a fost o zi plină de soare, cerul pare a fi mai trist și aerul mai amar. De ce? Pentru că 15 iunie poartă sobrietatea unei pierderi de acum un secol si două decenii, când România a pierdut una din cele mai puternice voci poetice. Eminescu nu a fost comemorat niciodată ca neîntrecut patriot român ci doar ca scriitor care din cauza celor patruzeci de ani de regim zis popular la Bucuresti și de comunism la Chisinău,a fost ba român pe malul Dâmboviței, ba moldovean pe malul Bâcului. Chiar și după o sută de ani articolele politice ale lui Eminescu nu au pierdut nimic din puterea lor de condamnare a celor ce au călcat pe dreptul unui stat la autodeterminare si a impus o dezbinare teritorială forțată. Eminescu a fost un mare apărător al adevărului istoric românesc care a susținut că unificarea Basarabiei cu Regatul Român nu este doar o chestiune de câștig teritorial,ci de o importanță spirituală și de supraviețuire a poporului român ca un popor puternic. Prin scrierile sale în ziarul TIMPUL, Eminescu evoca încă odată datoria noastră față de strămoși, căci dacă nu ne putem păstra intactă moșia lăsată de aceștia, măcar să avem curată conștiința că am luptat pentru ea.

Eminescu și-a trăit viața cu maximă intensitate atât în rândurile sociale, politice cât și în dragoste. A scris pătimaș în numele iubirii ce i-o purta Veronicăi Micle, care sufleteste i s-a dăruit lui Eminescu, fiind între ei o dragoste rezervată, tăinuită, dar pe atât de intensă - dovadă a morții subite a Veronicăi la câteva luni dupa stingerea marelui poet. In același an a murit prietenul de suflet și marele povestitor – Creangă. Acest trepied al morții simbolizează eternitatea legăturilor sufltești care nu pot decât convețui și nu pot fi separate de spații cu dimensiuni și energii diferite. Eminescu și-a făcut o parte de studii în Viena, unde a știut să se facă și acolo remarcat atât în proza cât și în versuri, căci talentul se recunoaște oriudne, iar talentul pe care l-a deținut el este unul milenar. A avut o viață scurtă, mistuit de o boală care l-a secat de voioșie izolindu-se în singurătate și dedicându-se sarcinii literare. Deși a trăit puțin a scris cât pentru 10 vieți și de-o valoare cât a tuturor scriitorilor la un loc. Astăzi, în amintirea lui, să ne ridicăm privirile la cer și să ne închinăm cu sufletul luceafărului în a cărei lumină se zbate încă geniul eminescian ce va dăinui pe veci în istoria românească.

Articol de Ecaterina Maftei 

 
Votul începe de la Tine de acasă! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Sâmbătă, 04 Iunie 2011

Comunicat de Presa

Noi credem în progres. Schmbarea aduce progresul. Noi vrem schimbare. Toate sunt „în mâinile noastre.”

 

Pe parcursul istoriei universale (mondiale) avem nenumărate exemple de progrese realizate prin „boom”-uri de natură economică, socială sau politică. Astăzi trăim într-o vreme în care dezvoltarea unui oraş, sat, comună se axează exclusiv pe cele trei direcţii şi toate depind de cetăţean – liberul arbitru.

 

Toate reformele, legile şi hotărârile „de sus” se răsfrâng asupra noastră a cetăţenilor, a celor care i-am „înscăunat” în unul din acele jilţuri confortabile din Primării. Eu merg la vot! Şi nu votez „Şederea şi somnul” gospodarilor din Primării! Eu votez viitorul, schimbarea, progresul!

 

Eu merg la vot! Nu voi lăsa pe cei puţini să decidă în ce comunitate să trăiesc! Nu voi lăsa alţii să-mi aleagă decorul! Nu voi lăsa în mâinile celor ce-au trăit deja o viaţă, şi nu au învăţat nimic, zidirea viitorului meu şi al posterităţii pe fantasme implantate cu forţa, cu frica şi cu „zăhărelul”! Eu votez pentru viitor, nu pentru trecut! Eu votez pentru comunitatea în care trăiesc!

 

În 5 IUNIE, localitatea ta (oraşul tău) are nevoie de votul tău de încredere, tu ai nevoie de Primar! Noi vrem o casă într-o comunitate administrată echitabil, transparent şi echidistant şi pentru asta, la fel, votăm!

 

Votul începe de la mine şi de la tine de acasă, nu ezita – alege!

 

Liga Studentilor Basarabeni din România nu susţine cu predilecţie nicio mişcare sau partid politic. Acest material exprimă poziţia asociaţiei de studenţi privind importanta participarii la vot în cadrul Alegerilor Locale din 5 iunie 2011.

 
Lansarea site-ului oficial a Ligii Studenților Basarabeni din Galați PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 25 Mai 2011
Liga Studenților Basarabeni din Galați
 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 2
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc