Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822652 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 111 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Proiecte
Conferinţa asociaţiilor de tineri basarabeni din România cu autorităţile publice din România şi R. Moldova PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Joi, 14 Martie 2013

Conferința este organizată de Liga Studenților Basarabeni din Galați în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Basarabeni din România. Va începe la ora 13.00, 15 martie 2013, la sediul central al Universității "Dunărea de Jos" din Galați. La conferință vor participa: Gențiana Șerbu – Consul General al României la Cahul, Nicolae Bacalbașa – Președintele Consiliului Județean Galați, Iulian Bârsan – Rectorul Universității ,,Dunărea de Jos”, Florin Tudor – Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos”, Cristi Dumitru – Director general al Istitutului ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea la eveniment vor participa și președinți ai asociațiilor de tineri basarabeni din 10 orașe din România. Parte din conferință este și prezentarea volumului “Istoria românilor dintre Prut și Nistru” de Ioan-Aurel Pop, care va avea loc spre sfârșitul conferinței. Participanții vor primi în dar câte un exemplar din lucrarea sus-menționată, dar și câte un exemplar din lucrarea “Istoria Basarabiei” de Ștefan Purici. Donația de carte vine din partea Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni.

Scopul conferinței este de a intensifica colaborarea dintre asociațiile de basarabeni din România cu autoritățile publice din România și Republica Moldova și de a pune bazele unor noi proiecte.

coferinta

 
Liga Studenților Basarabeni din Galați participă la proiectul "Tutoriat Tineri Etnici Români" PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 05 Noiembrie 2012

hurmuzachi 2În perioada 03 – 04 noiembrie 2012, 30 de tineri etnici români aflaţi la studii în centrul universitar Galați, au participat, la iniţiativa Ligii Studenților Basarabeni din Galați, în parteneriat cu Institutul “Eudoxiu Humuzachi” pentru Românii de Pretutindeni și Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, la un nou modul al proiectului “Tutoriat Tineri Etnici Români”. Tinerilor aflați la studiu în Galați li s-au alăturat 30 de studenți etnici români, anul întâi de studiu, studenți în cadrul universităților bucureștene. În cadrul modulelor de educație nonformală, studenții au discutat despre principalele caracteristici ale sistemului universitar din România, au dezbătut problemele specifice cu care se confruntă din punct de vedere academic și au identificat propuneri de soluționare ale acestora. De asemenea, tinerii au avut oportunitatea de a participa la un tur al Municipiului București și de a vizita o parte din principalele obiective culturale din capitală.

Proiectul “Tutoriat Tineri Etnici Români” a fost lansat de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” la începutul anului 2011, la el paticipând până în prezent 800 de tineri etnici români. Acesta se se adresează tinerilor etnici români aflaţi la studii în România (anul pregătitor şi anul întâi) şi elevilor şi studenţilor etnici români din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania, Macedonia şi Ungaria.

hurmuzachi  1

Sursa: hurmuzachi.ro

 
BRD şi Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi te premiază! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 22 Octombrie 2012

BRD si LSB

BRD și Liga Studenților Basarabeni din Galați te Premiază!

Ia-ți PACHETUL STUDENT la BRD și câștigă:

  • 10 iPhone și 30 iPod Shuffle;
  • Regia de cămin pe o lună;
  • O pizza în oraș cu prietenii;
  • O taxă de seminar sau laborator;
  • Stagii de practică în BRD.

Vino acum în orice agenție BRD pentru detalii!

 
Festivalul FABulos 2012! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 07 Octombrie 2012

Festival-FABulosAsociaţia Studenților și Elevilor Basarabeni (ASEB) se bucură să vă anunțe că în perioada 11 – 14 octombrie 2012, organizează, în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Basarabeni (FAB România), Casa de Cultura a Studenților din București și susținerea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret proiectul ”Festivalul FABulos!!!” cu implicarea tinerilor din România și Republica Moldova, aflați la studii în București. Acest proiect are ca scop creșterea conștientizării în rândul studenților basarabeni din București cu privire la importanța voluntariatului ca forma de participare activă la viața societății.

Festivalulv a fi împărțit în 4 zile de activități: Z1 – ziua educațională, Z2 – ziua culturală, Z3 – ziua artei non-formale, Z4 – Ziua Sportului.

La ”Festivalul FABulos!!!” vor participa câte 3 membri din fiecare asociație membră FAB România. Cazarea și masa părticipanților va fi asigurată pe tot parcursul celor 4 zile de festival. Organizațiile invitate: ATRAG Iași, GIB Cluj, LSBGalați, ASBCraiova, LSBPloiești, GIRB Suceava, OSBB Brașov, OSB Constanța, GIB Bacău, OSLB Alba-Iulia, ABSibiu, ASEB Oradea. 

Citeşte mai mult...
 
Carte românească pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 03 Aprilie 2012
Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat

Marți, în data de 3 aprilie 2012, Biblioteca Județeană V. A. Urechia Galați împreună cu Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) s-au deplasata la Comrat, pentru a înființa o filială a Bibliotecii "V.A. Urechia" în cadrul Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, care este unicul liceu cu predare în limba română din municipiul Comrat, capitala Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia. Aceasta este cea de-a patra filială inființată în Republica Moldova, după Chișinău, Cahul și Giurgiulești.

Prima tranșă cu

care au venit cei de la Galați, cuprinde un număr de peste 500 de cărți. Printre titlurile aduse de peste Prut se numără: Amintiri din Copilărie - Ion Creangă; Basarabia - Mihai Eminescu; Moromeții - Marin Preda; Momente și Schițe - I.L. Caragiale; Plumb - G. Bacovia ș.a.

  

             

 

Printre cei care au fost prezenți la acest eveniment se numără: Ilie Zanfir, director al Bibliotecii "V.A. Urechia"; Gențiana Șerbu, Consul General al României la Cahul; Mihai Crețu, președintele Ligii Studenților Basarabeni din Galați și Ștefan Bejan, membru activ în aceeași asociație.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat 

Doamna Gențiana Șerbu ne-a anunțat că în curând va veni și dumneaei cu o donație de carte pentru acest liceu.

Citeşte mai mult...
 
Expozitie de fotografie ROMANII DIN JURUL ROMANIEI PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 28 Martie 2012

Comunicat:

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR GALAȚI

Cenaclul ‘Ion Chiric”

și

LIGA STUDENȚILOR BASARABENI DIN GALAȚI

organizează expoziția de fotografie:

ROMÂNII DIN JURUL ROMÂNIEI

De Vasile ȘOIMARU

Perioada expoziției: 26.03 – 26.04.2012, et.I, CCSG

Acțiunea face parte din

Proiectul “FESTIVALUL BASARABIA”, ed.III, 2012

În colaborare cu “atelierele de creație ale poetei Angela Baciu”

Coordonatori proiect:

- Mihai CREȚU – Președinte LSBG

- Aurelia STRATULAT – responsabil

Dir.CCSG: ec.Ovidiu Ioan MANOLE

Intrarea liberă!

 ROMÂNII DIN JURUL ROMÂNIEI

Sursa: http://reteaualiterara.ning.com/

 
Festivalul BASARABIA Ediția a III-a PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Joi, 22 Martie 2012
27 martie 2012
 
Descoperă România. Excursie la Brașov PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Ianuarie 2012
Studenti Basarabeni la Brasov

În perioada de 13-15 ianuarie 2012, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi, a organizat o excursie în oraşul Braşov. De această excursie au beneficiat tineri basarabeni din Galaţi dar şi din Ploieşti, membri ai Ligii Studenţilor Basarabeni din Ploieşti. Aceasta face parte dintr-un proiect amplu intitulat „Descoperă România”, proiect ce are menirea să completeze şi să îmbogăţească cunoştinţele despre România şi totodată să ofere tinerilor români originari din Republica Moldova o imagine reală despre Ţară.

Această excursie a fost una de succes şi datorită faptului că tinerii au beneficiat de susţinerea Organizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov, dar şi a Universităţii Transilvania din Braşov.

Pe parcursul celor trei zile, voluntarii din cele doua asociaţii au vizitat cele mai importante obiective turistice din oraş. Aici putem enumera: Prima Şcoala Românească (a cărei clădire datează din anul 1495); mormâtul lui Nicolae Titulescu şi a soţiei sale; Biserica Neagră (edificiu construit în jurul anului 1380); Cetatea Braşovului; Biserica Sfântul Nicolae (ridicată în anul 1495); Muntele Tâmpa (960 m), la poalele căruia se află oraşul Braşov.

De asemenea, o zi a fost dedicată amatorilor de schi dar şi celor care au vrut să se bucure de iarnă din plin. Aceştia au mers la Poiana Braşov.

Un loc aparte îl reprezintă seara de 14 ianuarie, în care studenţii din cele trei oraşe ( Galaţi, Ploieşti, Braşov) au abordat diverse subiecte actuale, probleme cu care se confruntă la nivel local, realizări ale asociaţiilor respective, dar şi proiecte comune de viitor.

Excursia de la Brasov este doar un început pentru proiectul „Descoperă România”, iar anul 2012 va aduce tinerilor basarabeni din Galaţi dar şi celor din zona de Sud a Republicii Moldova , posibilitatea să viziteze mai multe oraşe din Ţară.

Departament Media și Comunicare al Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 4
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc