Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822653 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 112 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Proiecte
Basarabia în imagini PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 22 Martie 2011

      Basarabia in Imagini 

“Festivalul Basarabia” organizat de Liga Studenților Basarabeni din Galați a început cu două expoziții foto. Expozitia “Basarabia în imagini” are loc în doua locații diferite în Galați: la Casa de Cultură a Sindicatelor și în holul Facultății de Știintă și Ingineria Alimentelor (corpul F).

Prima expoziție a fost realizată cu sprijinul scriitoarei Angela Baciu și a Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați. O mare parte a fotografiilor expuse sunt realizate de basarabeanul Alecu Reniță. În pozele sale găsim cele mai frumoase locuri și peisaje din Basarabia.

      Basarabia in Imagini 

A doua expoziție este o culegere de fotografii în care sunt prezentate bisericile, mănăstirile, cetățile, orașele, rezervațiile naturale și monumentele istorice ale românilor de peste Prut.

     Basarabia in Imagini 

Fiecare expozitie are câte un stand care descrie ziua de 27 martie de acum 93 de ani. Fotografiile expuse sunt oferite de Muzeul Național de Arheologie și Istorie a Moldovei.

Liga Studenților Basarabeni din Galați vă invită să vizitați expozițiile noastre.

 
Studenţii basarabeni le-au dăruit un brad împodobit bătrânilor de la Căminul “Sfântul Spiridon” din Galaţi PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Vineri, 17 Decembrie 2010
colinde casa de batrini

Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi a organizat vineri o activitate culturală la căminul pentru persoane vâstnice, interpretând mai multe colinde tradiţionale româneşti şi oferindu-le un brad împodobit pentru a-i introduce în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

La acţiunea de la Căminul “Sfântul Spiridon” din Galaţi s-a implicat şi un grup de elevi de la Liceul de Marină şi Liceul de Arte din Galaţi, tineri care sunt extrem de activi în cadrul proiectelor culturale organizate de Liga Studenţilor Basarabeni (LSB) din Galaţi.

Studenţii basarabeni le-au dăruit bătrânilor un brad împodobit şi le-au cântat colinde tradiţionale româneşti.

 

 

 

,,Ne-am propus să aducem cu aceste colinde o rază de lumină în sufletele dumneavoastră, pace şi feeria sărbătorilor de iarnă” a declarat Mihai Creţu, preşedintele LSB Galaţi.

‚,Suntem nespus de bucuroşi că avem parte de asemenea daruri, dar mai ales de gestul pe care l-aţi făcut. Vă mai aşteptăm să ne vizitaţi şi cu alte ocazii, sunteţi oricând bineveniţi” a precizat Fănica Gherghiţă, asistent social.

Sursa: www.adevarul.ro

 
“În drum spre Europa” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 14 Noiembrie 2010
In drum spre Europa

În acest weekend Liga Studenților Basarabeni din Galați în colaborare cu Universitatea “B.P. Hasdeu” din Cahul au realizat un proiect denumit “În drum spre Europa”. În cadrul acestui proiect a fost invitat un grup de studenti de la Cahul la Galati care au vizitat orasul si au participat la cateva evenimente culturale.

Programul acestui proiect a fost:

13 noiembrie, Sâmbăta: 

  • cazarea tinerilor;
  • ora 10.30 vizita la Grădina Botanică din Galați;
  • ora 13.00 masa;
  • ora 15.00 vizita la Muzeul “Casa Cuza”;
  • ora 15.30 întâlnirea cu reprezentanți ai autorităților locale și ai culturii gălățene;
  • ora 19.00 vizionarea piesei “Visezi…” la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați. 

14 noiembrie, Duminica: 

  • ora 09.20 vizita la Biblioteca “V.A. Urechia” Galați;
  • ora 10.00 participarea la omagiul adus fondatorului Bibliotecii “V.A. Urechia”. 

P.S. Liga Studenților Basarabeni din Galați aduce multumiri pentru sprijinul acordat Universitatii “B.P. Hasdeu” Cahul, Universitatii ”Dunarea De Jos” Galati și organizatiei “Pro-Europa” din Cahul.

In drum spre Europa

In drum spre Europa 

 
70 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 21 Iunie 2010
       70 de la anexarea Basarabiei
 
20 de ani de la Podul de flori PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 04 Mai 2010
Joi, 6 mai 2010, la orele 13.00, la filiala nr. 4 “Grigore Vieru” a bibliotecii “V.A. Urechia” din Galati, va avea loc un eveniment consacrat implinirii a 20 de ani de la Podul de flori. In cadrul acestui eveniment va avea loc o dezbatere, expozitie da carte basarabeana si poze realizate pe 6 mai 1990. Organizatorii, Liga Studentilor Basarabeni din Galati si conducerea bibliotecii “V.A. Urechia”, invita participantii de la Podul de flori sa impartaseasca acele momente de neuitat.
       Podul de flori 
 
Festivalul “România de peste Prut” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 24 Martie 2010

      27 martie 2010

Program:

26 martie 2010 – ora 11.00 Universitatea de Stat “B.P. Hasdeu” din Cahul: Interpretare de melodii patriotice de catre ansamblul Colegiului Industrial Pedagogic din Cahul; ora 13.00 – Dezbatere pe tema 27 martie 1918 – Unirea Basarabiei cu Romania, Importanta si actualitatea. Participanti: profesori de la catedra de istorie din cadrul universitatii, Nicolae Dandis – Centrul Pro Europa si studenti de pe ambele maluri ai Prutului.

27 martie 2010 – ora 8.00 Catedrala “Sf. Apostol Andrei”: Parastas in memoria Sfatului Tarii carea au infaptuit Unirea.

27 martie 2010 – ora 10.00 locația “Casa Cuza Voda” – Unirea Basarabiei cu România, eveniment organizat de Muzeul de Istorie din Galati si Liga Studentilor Basarabeni din Galati. Recital de poezie patriotica si interpretarea de melodii la chitara de catre elevi basarabeni ai Grupului Scolar Industrial de Marina si Liceul de Arta “Dimitrie Cuclin” din Galați; dezbateri pe tema importanta zilei de 27 martie la care vor participa profesori de la catedra de istoria a Universitatii “Dunarea de Jos” si studenti din Basarabia si Romania.

28 martie 2010 – ora 12.00 Muzeul Unirii Focșani. Discuții și dezbateri pe tema Unirii.

Echipa LSBG

 
Campania “Trimite o Carte peste Prut” continuă… PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 21 Februarie 2010

Campania “Trimite o Carte peste Prut” inițiată de Liga Studenților Basarabeni din România continuă cu noi donații de carte în Republica Moldova. Amintim că primii care au făcut o donație de 3000 de cărți au fost colegii noștri din Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.

În data de 18 februarie Liga Studenților Basarabeni din Galați a donat un lot de 400 de cărti gimnaziului din satul Speia, raionul Anenii Noi, localitate situată pe malul drept al Nistrului. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului cu care a fost semnat recent un protocol de colaborare.

Donația de carte a urmat cu o activitate culturală dedicată marelui poet român Grigore Vieru. În această activitate au participat membrii LSBG și elevii gimnaziului satului Speia, care au recitat poezii și au cântat cântece scrise de Grigore Vieru.

 

           

 

Liga Studenților Basarabeni din Galați aduce sincere mulțumiri celor care au contribuit la donație, în special grupului de acțiune Noii Golani și Bibliotecii “V.A. Urechia” din Galați, cât și directorului Chistol Violeta și profesorilor Gimnaziului satului Speia care a organizat activitatea culturală.

Campania “Trimite o Carte peste Prut” continuă mai departe și în cele 11 orașe membre ale LSBR-ului cu scopul de a ajuta bibliotecile rurale care se află în deficit de cărți românești.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

Pagina 4 din 4
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc