Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815446 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 133 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Proiecte
1 decembrie 2011. Ziua tuturor românilor PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 29 Noiembrie 2011
1 decembrie 2011
 
APEL pentru colectarea de fonduri pentru instalarea bustului lui Grigore Vieru la Cahul PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Joi, 06 Octombrie 2011

În contextul acţiunilor de comemorare a poetului naţional Grigore Vieru, anul 2011 a fost declarat Anul Grigore Vieru prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova Nr.44 din 02.02.2010 cu privire la aprobarea Programului de acţiuni pentru comemorarea poetului Grigore Vieru pe anii 2010-2013.

Astfel, ne propunem să contribuim la edificarea în Parcul Central „Grigore Vieru” din oraşul Cahul a unui bust al marelui poet. În acest sens, ca urmare a iniţiativei noastre, a fost adoptată şi Decizia Consiliului orăşenesc Cahul „Cu privire la edificarea monumentului în memoria poetului Grigore Vieru” Nr.1/23(51/23)-XXIII din 25.01.2011. Iniţiativa este argumentată şi de faptul că poetul Grigore Vieru a participat la ultima activitate din viaţa sa pe scena Palatului de Cultură din oraşul Cahul, în cadrul unui spectacol consacrat lui Mihai Eminescu la 15 ianuarie 2009, aceste clipe rămânând a fi vii în memoria cahulenilor.

În acest context, lansăm campania de colectare de fonduri pentru confecţionarea şi instalarea bustului poetului Grigore Vieru în Parcul Central „Grigore Vieru” din oraşul Cahul şi facem apel la toţi oamenii de bună credinţă de a contribui financiar la realizarea acestui proiect deosebit de important pentru cultura şi istoria naţională.

Bustul consacrat poetului va înveşnici în memoria cahulenilor rolul şi meritul pe care această personalitate l-a avut în cultivarea dragostei faţă de neam, faţă de istoria şi limba română.

Campania presupune activităţi menite să implice întreaga comunitate, iar cei interesaţi să se alăture acestei campanii, cât şi să doneze, ne pot contacta la: Tel/fax: +373 (299) 3 33 03; GSM: 069281584; E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Vă mulţumim anticipat!

Nicolae Dandiş

Directorul Centrului Pro-Europa Cahul, liderul Grupului de Iniţiativă

Donaţiile pot fi făcute la următoarele rechizite bancare:

Fundaţia Comunitară Dezvoltare Durabilă Cahul; Cod fiscal: 8629346

Banca beneficiară: JSCB ENERGBANK, CHISINAU, MOLDOVA, SWIFT ENEGMD 22

Codul băncii: ENEGMD22405

Corespondent Bank: COMMERZBANK AG, FRANKFURT/MAIN, SWIFT:COBADEFF (pentru contul în Euro)

Corespondent Bank: THE BANK OF NEW YORK, USA, SWIFT:IRVTUS3N (pentru contul în dolari SUA)

Cont în lei: 222446074; Cont în Euro: 222446074.978; Cont în Dolari SUA: 222446074.840

Sursa: http://www.tinericahul.md

 
Liga Studenților Basarabeni din Galați a lansat infoportalul www.boboc.lsbg.ro din cadrul campaniei "Adoptă un boboc" PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011

Adopta un boboc 

Liga Studenților Basarabeni din Galați organizează cea de-a III-a ediție a proiectului “Adoptă un boboc”. Acest proiect presupune parcurgerea a două etape: 

 1. Informarea studenților și elevilor basarabeni din Galați;
 2. Implicarea și participare activă în proiectele din cadrul organizației noastre. 

În perioada septembrie-octombrie 2011 organizația noastră își propune să informeze toți elevii și studenții basarabeni admiși în anul I de studii liceale sau universitare despre: 

 • Admitere;
 • Obținerea vizei de studii tip D;
 • Transport către Galați;
 • Cazare;
 • Obținerea permisului de ședere. 

După parcurgerea acestor etape Liga Studenților Basarabeni din Galați va oferi boboceilor posibilitatea de implicare atât în conducerea organizației cât și în elaborarea/implementarea proiectelor realizate de echipa noastră pe parcursul următorului an de studiu.

Pentru mai multe informații boboceii sunt rugați să contacteze voluntarii organizației sau să acceseze pagina bobocului www.boboc.lsbg.ro.

Echipa LSBG 

 

 
GIB Cluj demarează Campania AdmiteRO PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Joi, 28 Iulie 2011

Gib Cluj 

An de an echipa voluntarilor Grupului de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca se maturează – evenimentele derulate de aceștia ridicându-se de fiecare dată la un nivel mult deasupra așteptărilor, uneori chiar proprii.

Devenit deja tradiție, Proiectul – marca GIB-Cluj – Caravana Admiterii a demarat în data de 21 mai și urmează a se încheia în luna noiembrie. În anul 2011 Caravana Admiterii înglobează alte 4 proiecte derivate din necesitatea continuității unui din celălalt și anume:

- Campania AdmiteRO Campanie de Informare, Consiliere și Motivare privind studiile în România este în plină activitate, luând startul în 18 iulie - data publicării de către MECTS (Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania) a „Metodologiei de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2011 – 2012.”

Ca primă acțiune a campaniei AdmiteRO studenții clujeni vor prezenta oferta educațională pentru anul universitar 2011-2012, atât pentru municipiul Cluj-Napoca, cât și pentru restul centrelor universitare din România. Aceasta se desfășoară prin intermediul pliantelor și broșurilor pe care voluntarii GIB-Cluj le vor împărți începând cu ziua de joi, 28 iulie în Parcul Central din Municipiul Chișinău, dar și dialogul direct cu pretendenții la o bursă oferită de Statul Român.

Nota forte a acțiunii este deschiderea studenților clujeni spre împărtășirea experiențelor personale, în acest sens creând un forum de discuții pe pagina oficială, dar și venind cu răspunsuri la întrebările candidaților pe paginile personale de pe siturile de socializare. Astfel, cei care întâlnesc dificultăți, cei care vor să afle mai multe detalii și cei care au nevoie de ajutor, se pot apropia de Cortul GIB din Parcul Central în perioada 28-30 iulie, între orlele 10.00-16.00.

- Caravana AdmiteRO este o activitate ce presupune o deplasare prin țară a voluntarilor GIB-Cluj, derulând o caravană propriu-zisă. Astfel tinerii studenți se vor afla pe rând în Centrele de înscriere după cum urmează: 

 • Bălţi: Universitatea A. Russo - 31 iulie (14.00 - 18.00); 1 august (9.30 - 18.00); 2 august (9.30 – 15.00).
 • Chişinău: str. Vlaicu Pârcălab nr. 39 - 3 august – 5 august (9.30 – 18.00) şi 6 august (9.30 – 15.00).
 • Cahul: Universitatea B. P. Hasdeu - 7 august (9.30 – 18.00) şi 8 august (9.30 – 15.00). 

În această acțiune, voluntarii GIB-Cluj se vor axa pe oferirea ajutorului, atât la completarea formularelor și cererilor de admitere, cât și la consilierea alegerii unei facultăți, relatând din experiențele personale și oferind detalii pe care candidații nu prea au de unde să le cunoască: cazările și experiența căminelor, mijloacele de transport spre Cluj-Napoca, transportul urban, un spor lunar al cheltuielilor personale șamd.

- Adopt un boboc (ediția V) – proiectul devenit deja tradiție în Centrul Universitar Cluj-Napoca în 2011 aflându-se la aniversarea a cincea. Se va derula anul acesta începând cu data afișării rezultatelor admiterii (12 august conform Metodologiei) și va continua „până-n prima sesiune”

- Comunică și cunoaște (ediția VIII). În luna noiembrie, GIB-Cluj își numără bobocii...astfel, în vederea facilitării integrării şi adaptării la mediul universitar clujean prin promovarea ideii de comunicare şi a schimbului de experienţe, tinerii vor interacţiona atât cu cei de vârsta şi situaţia lor cât şi cu studenţi mai mari.

Proiectul îşi propune o abordare creativă a integrării tinerilor studenţi basarabeni, bazată pe conceptul de comunicare asertivă şi învăţare experienţială.

Le urăm mult succes și, desigur, mult noroc candidaților ce urmează a se înscrie la universitățile din România.

Serviciul de presă GIB-Cluj

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 
Comunicat de presă LSBR. Lansarea campaniei de informare “StudInRo” 2011 PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Vineri, 22 Iulie 2011

studinro 

MECTS (Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania) a publicat în data de 18 iulie 2011 “Metodologia de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2011 – 2012.”

Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni a lansat, în vara anului 2010, campania de informare “Stud In Ro” menită sa consilieze absolvenţii cu privire la procesul educaţional din România.

În acest sens Federaţia “Liga Studenţilor Basarabeni din România” lansează a doua ediţie a campaniei de informare “Stud in Ro”. Bunele practici ale acestei campanii au fost adoptate de organizaţiile membre ale federaţiei, constituită la nivel naţional, printre care se numara voluntari basarabeni din: Bucureşti, Suceava, Galaţi, Craiova, Braşov, Ploieşti, Cluj-Napoca, Bacău, Oradea.

Absolvenţii ciclului gimnazial sau liceal care doresc să-şi depună actele pentru continuarea studiilor în cadrul învăţământului preuniversitar şi superior de stat din România, de cele mai multe ori nu ştiu care sunt condiţiile de admitere, oportunităţile oferite de centrele universitare din România, condiţiile de cazare, informaţiile despre permisul de şedere etc.

În acest monent studenţii basarabeni, veniţi la studii în România, voluntari ai federaţiei LSBR oferă consiliere în tot ce ţine de procesul de admitere şi informaţii cu privire la centrele universitare din România.

 

Campania activeaza prin intermediul paginilor create în cadrul reţelelor de socializare:

Facebook: Stud in Ro

Twitter: Stud in Ro

Odnoklassniki: Stud in Ro

www.boboc.sprevest.ro

Yahoo Messenger: studinro

Skype: studinro

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 060587348

 

Voluntarii federației “LSBR” vă stau la dispoziție și așteaptă întrebările voastre!

 
Excursia „APROPIE-TE DE BASARABIA” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 26 Iunie 2011

Scopul excursiei:

Prezentarea situației reale din Republica Moldova pentru 50 de tineri români.

Obiective:

 1. Informarea corectă a 50 de tineri români despre situația actuală din Republica Moldova.
 2. Familiarizarea tinerilor români cu patrimoniul cultural al Republicii Moldova(Cahul, Mănăstirea Hâncu, Mănăstirea Căpriana, Vadul lui Vodă, Chișinău).
 3. Socializarea grupului țintă cu tinerii basarabeni.

Condițiile de participare:

 1. să fii elev/student;
 2. să ai pașaport românesc valabil (doar cu buletinul nu se poate trece vama);
 3. o taxă de participare 70 RON (care va acoperi o parte a cheltuielilor de transport, cazare, masă). 
Excursia „APROPIE-TE DE BASARABIA”
Echipa LSBG 
 
Unirea Basarabiei cu România, la 93 de ani de la înfăptuire PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Vineri, 20 Mai 2011
Unirea Basarabiei cu România, la 93 de ani de la înfăptuire
 
Dezbatere pe tema “Unirea Basarabiei la 93 de ani de la înfăptuire” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 27 Martie 2011

          Afis dezbatere 28 martie 2011 

Pe data de 28 martie Liga Studenților Basarabeni din Galați au organizat o dezbatere pe tema „Unirea Basarabiei la 93 de ani de la înfăptuire”. Această acțiune a marcat închiderea Festivalului Basarabia.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” în Sala Eminescu, etaj 1, la orele 14.00. 

        27-martie-2011-12

Organizatorii acestei dezbateri au fost Biblioteca V.A.Urechia din Galaţi, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi și Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina Filiala „Costache Negri” din Galaţi. Din invitații speciali au fost prezenți profesorii Constantin Ardeleanu și Arthur Tuluş de la catedra de istorie a Universitatii “Dunărea de Jos” din Galaţi, Anastasia Neculiseanu – profesoara de istorie la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Giurgiulești și actrițe din Galati, originare din Basarabia, Veronica Papușă și Svetlana Friptu.

În cadrul evenimentului presedintele Asociaţiei Culturale Pro-Basarabia şi Bucovina Radu Motoc a prezentat o mică expozitie a documentelor ce aparțin deputatului din Sfatul Ţării-Chiril Sberea. 

Participanții la dezbatere au vizionat câteva fragmente importante din filmul Golgota Basarabiei realizat de studioul Moldova-Film în regia lui Ion Chistruga și Alina Ciutac.

Liga Studenților Basarabeni din Galați aduce sincere mulțumiri directorului bibliotecii Ilie Zanfir și domnului Radu Moțoc pentru acest eveniment cultural.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

Pagina 3 din 4
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc