Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1825166 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 19 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Eveniment
LSBG nu dă uitării!!! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 28 Octombrie 2013

Acum 21 de ani, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992 se stingeau doua inimi gemene într-un accident de mașină pe șoseaua DN2 în apropierea localității Coșereni. Mașina în care se aflau cei doi cântăreți, Ion și Doina Aldea Teodorovici intrase într-un copac. Au murit amândoi, Doina fiind însărcinată cu o fetiță.

Știu toate aceste amănunte pentru că am fost numită în cinstea ei, a Doinei Aldea Teodorovici, eu fiind născută la doar un an după moartea celor doua inimi gemene. Astăzi , la împlinirea a 21 de ani de la trecerea în neființă a soților Ion și Doina Aldea Teodorovici, am mers și am aprins o lumânare pentru pacea sufletelor lor. Același gest l-au făcut și 15 membri ai Ligii Studenților Basarabeni din Galați, care au mers în localitatea Coșereni . Cu flori în mână și durere în suflet basarabenii au ținut un moment de reculegere în memoria celor doi cântăreți. Nu s-au limitat doar la flori și lumânări, ci au și cântat câteva dintre cele mai renumite melodii marca Ion și Doina aldea Teodorovici. Gestul lor mă face să fiu mândră că sunt membră LSBG, și nu o spun pentru a-i lăuda, ci pentru că au fost singurii care nu au uitat de aceste două mari nume ale R. Moldova. Dacă în anii precedenți în această zi de 29 octombrie la Coșereni era multă lume anul acesta locul nu a mai fost la fel de aglomerat. Dacă alții au uitat, cei de la LSBG nu au făcut-o pentru că sunt basarabeni care își iubesc țara și oamenii talentați din ea.

Cu toții studenți, mebrii LSBG și-au sacrificat o zi din viața de student, riscând să prindă câteva absențe la facultate pentru a face acest gest. Nu este prima dată când merg pentru a comemora moartea interpreților, a devenit o tradiție a LSBG.

De ce anume Doina și Ion Aldea Teodorovici și nu alți interpreți basarabeni care au trecut în neființă? Pentru că ei au fost cei care au militat pentru reunirea Republicii Moldova cu România. Au optat pentru revenirea la limba română și grafia latină. Soții Ion și Doina Aldea Teodorovici sunt primii care în anii 90′ au cîntat despre limba română, despre Eminescu.

Sursa: feneweramoldova.wordpress.com

 
Rezoluţia FAB România “Rolul României în Economia Pro-Europeană a Republicii Moldova” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 19 Iunie 2013

conferinta

FAB România, cu sprijinul şi consilierea membrilor Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României, doresc să se implice activ şi concret în reformarea societaţii moldoveneşti. Şi întrucât, vrem să dovedim că faptele ne caracterizează, am organizat, marţi,18 iunie,la Palatul Parlamentului, conferinţa „Rolul României in economia Pro-Europeană a Republicii Moldova”, un prim pas spre crearea unor punţi de solidaritate şi sprijin necesare ţării noastre pentru a depăşi impasul socio-econimic în care se află şi a încuraja investitorii ”să treacă Prutul”. FAB România şi-a propus un patreneriat pe termen lung cu instituţiile statului român care pot să ne sprijine în demersurile noastre menite a asigura Coaliţia de guvernare de la Chisinău, deşi suntem studenţi în afara graniţelor, dorim să participăm activ la construirea vitorului societăţii noastre şi ne străduim, prin maturitate şi implicare socială, să poziţionăm Republica Moldova pe harta democraţiilor europene.

FAB România a abordat, la conferinţă, teme sensibile şi de actualitate, referindu-se la necesitatea incurajării investiţiilor românesti în Republica Moldova, precum şi a creării unui fond de garantare comun româno-moldovean, prin care să fie sprijiniţi tinerii investitori şi oamenii de afaceri de pe cele două maluri ale Prutului, dezvoltarea unei platforme online care să cuprindă oportunitaţile de angajare în Republica Moldova a tinerilor ce doresc să se întoarcă acasă.

FAB Romania mulţumeste Comisiei Senatoriale şi, în special dl. Viorel Badea, că ne creditează ca principala fortă de dialog a tinerilor basarabeni in raport cu autoritaţile române, că ne susţine propunerile şi ne tratează ca pe un partener cu petenţial real de a schimba lucrurile în bine pentru societatea moldoveană... Mulţumim invitaţilor: Sorin Andrei - Director BCR Chişinău, Nicolae Marin – Preşedinte Comisia pentru Românii de Pretutindeni, Stefan Buciuşcanu - reprezentant Ambasara Republicii Moldova la Bucureşti, Remus Trandafir – Project Developer, TME, care ne-au vorbit despre experienţele în afaceri şi potenţiale proiecte în care am putea să ne implicăm. Vom fi prezenţi şi în toamnă la Chisinău, pentru a reafirma, in cadrul unor conferinţe similare, întreaga disponibilitate de a contribui la reformarea ţării.

 
CONFERINȚA „ROLUL ROMÂNIEI PENTRU ECONOMIA PRO-EUROPEANĂ A REPUBLICII MOLDOVA” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 12 Iunie 2013

conferinta

Comisia românilor de pretutindeni din cadrul

Senatului României și

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România

 

Au plăcerea de a vă invita, marți, 18 iunie 2013, la conferința „Rolul României pentru economia pro-europeană a Republicii Moldova”. Evenimentul va avea loc în incinta Palatului Parlamentului, sala Constantin Stere, începând cu ora 13.30.

Accesul in incinta Palatului Parlamentului se va face incepand cu ora 13.00.

La eveniment au confirmat prezenta:

Senatori din cadrul Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni.

Viorel Badea - Vicepresedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni

Iurie Renita - Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti

Mircea Druc - primul Prim-Ministru al Republicii Moldova

Dan Dungaciu - directorul Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane.

Sorina Andrei - Director BCR Chisinau

Cristian Irina - Institutul de Economie, Finante si Statistica al Republicii Moldova

Vicol Snejana - Institutul de Economie, Finante si Statistica al Republicii Moldova

Leaderi ai asociatiilor de Basarabeni din Romania

Diferiti oameni de afaceri/persoane interesate de subiectul evenimentului.

Sursa: fabromania.ro

 
„Tradiții și obiceiuri pe ambele maluri ale Prutului” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Sâmbătă, 25 Mai 2013

EuroDezvoltare

“Nimic nu ne face mai necesar în lumea asta ca iubirea ce o avem pentru semenii noștri” acest citat de Goethe este deviza Asociatiei EuroDezvoltare, care în perioada 25-26 mai, a organizat în parteneriat cu Liga Studentilor Basarabeni din Galati (LSBG), o excursie în orasul Galati pentru voluntarii Asociației “Succes” din orasul Cahul.

Voluntarii din Cahul au sosit sâmbătă, 25 mai, la orele 9:00. După ce au fost informați asupra programului de vizită și a activităților din perioada sejurului, voluntarii cahuleni au participat între orele 11:00-15:00 la evenimentul cultural-artistic „Doina Prutului” la Centrul Euro Business Plus. Invitați speciali ansamblul „Glasul Odăieșilor” din comuna Vânători, sat Odaia Manolache. Cântece și dansuri populare, expoziție de măști populare, concursuri.

Seara tinerii au avut parte de destindere și socializare prin jocuri: tenis de masa, rummy, sah, table (invitații din Cahul, voluntarii Centrului CETATE).

Duminica 26 mai li s-au alăturat voluntarilor celor două ONG-uri și voluntari de la Liga Studenților Basarabeni din Galați, care au participat la activitați sportive: volei, handbal, fotbal. Între orele 11:00-14:00 au avut loc dezbateri pe tema „Tradiții și obiceiuri pe ambele maluri ale Prutului” – prezentare, dezbatere, workshop (invitații din Cahul, Liga Studentilor Basarabeni, voluntarii Centrului CeTATE. În cadrul dezbaterilor s-a abordat și tema „Metode de motivare pantru o implicare mai activa a voluntarilor în ONG”. Voluntarii au încercat să depisteze cauzele pentru care unii tineri nu sunt destul de motivați să facă voluntariat, dar au adus și soluții.

În incheiere tinerii s-au aratat foarte mulțumiți de ospitalitatea Asociației Euro Dezvoltare și și-au arătat dorința de a mai reveni în Galați.

Ștefan Bejan, vicepreședinte LSBG

 
Liga Studenților Basarabeni din Galați a aderat la UNSR PDF Imprimare Email
Luni, 22 Aprilie 2013

unsrLiga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG), membră a Federației Asociațiilor de Basarabeni din România, a decis în cadrul Adunării Generale din data de 18 aprilie 2013, aderarea la Uniunea Națională a Studenților din România.

Uniunea Națională a Studenților din România este o federație apolitică ce are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale ale studenților din România.

Reunind organizații studențești din: București, Craiova, Iași, Timișoara, Petroșani, Galați, Târgu-Jiu, Reșița, Pitești, Ploiești, Bacău, federația este un puternic partener de dialog al Ministerului Educatiei si Cercetarii și nu numai.

La baza acestei hotărâri a Adunării Generale stă dorința membrilor asociației de a se integra mai bine în societatea românescă dar și dorința de a intensifica dialogul dintre asociație (LSBG) și autoritățile publice.

Liga Studenților Basarabeni din Galați este o organizație apolitică, independentă, neguvernamentală, nonprofit cu caracter cultural şi social ce funcţionează pe principiile democraţiei şi a libertăţii şi are ca principale scopuri şi obiective: afirmarea şi promovarea valorilor spiritualităţii române tradiţionale în rândurile tinerilor, promovarea drepturilor tinerilor studenţi basarabeni şi educarea lor în spirit naţional, democratic şi pro-european, crearea unei relaţii mai strînse de colaborare între tinerii români: cetăţeni ai României sau din afara graniţelor.

Departament Media și Comunicare

 
“Cine uită nu merită” Nicolae Iorga PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 08 Aprilie 2013

Ziua de 7 aprilie 2009 va rămâne în istoria noastră ca adevărata “revoluție” anticomuistă din Republica Moldova.Iată că au trecut deja 4 ani de la acele evenimente când tinerii au ieșit în stradă pentru că era amenințată democrația și statul de drept.

7 aprilie 2013

Liga Studentilor Basarabeni din Galati (LSBG) nu a uitat jertva pe care au adus-o acei tineri batuți și maltratați. Treizeci de tineri basarabeni, studenți în Galați au organizat duminică, 7 aprilie un flashmob pentru comemorarea victimelor din 7 aprilie 2009. Tinerii basarabeni s-au strâns la Monumentul Eroilor Revoluţiei de la 22 decembrie 1989 și au aprins câte o lumânare, iar apoi au ținut un moment de reculegere în memoria tinerilor decedați.

Prin această acțiune simbolică LSBG a ținut să arate faptul că noi nu am uitat și nu suntem indiferenți de acțiunile tinerilor care au iesit în stradă și au protestat în mod pașnic. Am ținut să arătăm că le suntem recunoscători și că aducem condoleanțe familiilor tinerilor decedați.

 
Nichita Stănescu – 80 de ani de la naștere PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 02 Aprilie 2013

nichita stanescuProiectul „Nichita Stănescu – 80 de ani de la naștere” este dedicat unei personalități de prestigiu a literaturii române a secolului al XX-lea, cu o contribuție majoră la dezvoltarea limbajului liric românesc, a cărui operă a avut un larg ecou internațional.

În data de 2 aprilie 2013, orele 18:30, la sediul ICR Lisabona precum și, simultan, la București şi în filialele ICR din țară şi din străinătate, va avea loc vernisarea expoziției omagiale Nichita Stănescu, realizată de criticul Ioan Cristescu și de graficianul Mircea Dumitrescu. Expoziţia de la sediul ICR Lisabona se compune din panouri cu versuri de Nichita Stănescu traduse în portugheză de Caetano Waldrigues Galindo, Daniel Falkemback Ribeiro şi João Monteiro, la care se adaugă alte traduceri în limbile franceză şi engleză. Vernisajul va fi completat de recitarea în portugheză a poemelor.

Recitările şi vizionarea expoziţiei vor fi însoţite în ziua vernisajului de un fundal sonor constituit din piese muzicale pe versuri ale marelui poet.

Actriţa de origine română Luminiţa Pereira va interpreta Lupta lui Iacob cu îngerul sau despre ideea de „tu”/A luta de Jacó contra o anjo ou sobre a idéia do "tu" (trad. Caetano Waldrigues Galindo), Bazorelief cu eroi/Baixo-relevo com heróis (trad. Daniel Falkemback Ribeiro), Nelinişti/Inquietações (trad. João Monteiro), Rugăciune/Oração (trad. João Monteiro) şi Autoportret/Autorretrato (trad. João Monteiro).

Serata se va încheia cu o evocare a lui Nichita Stănescu realizată de către directorul ICR Lisabona, dl Daniel Nicolescu.

Proiectul de la Lisabona îşi propune încurajarea traducerilor din opera lui Nichita Stănescu, aproape inexistente în Portugalia, dar care au stârnit interes în Brazilia.

Nichita Stănescu (31 martie 1933-13 decembrie 1983) este autorul unui număr de 23 de volume de versuri. A primit în anul 1976 Premiul Internaţional „Gottfried von Herder“ al Universităţii din Viena pentru întreaga activitate poetică. În anul 1979 a fost propus pe lista candidaţilor la Premiul Nobel pentru Literatură figurând astfel, în anul 1980, alături de Odisseas Elytis, Max Frish, Leopold Sedar Senghor şi Jorge Borges pe lista nominalizaţilor Academiei Suedeze pentru această distincţie. În primăvara anului 1982 i se decernează Marele Premiu „Cununa de Aur“ la Festivalul Internaţional de Poezie de la Struga (R.S.F.I.), pentru volumul „Dreptul la timp“.

Sursa: ICR.ro

 
Investeşte în tine, BUZZ!Camp revine! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 01 Aprilie 2013

buzzcampEvenimentul national de dezvoltare personală şi orientare în carieră, BUZZ!Camp, îşi deschide porţile în cea de-a 9-a ediţie cu un nou nume şi un nou format.

BizCamp devine BUZZ!Camp si capata un nou format cu mai multe surprize si oportunitati. BUZZ!Camp este noua gazda pentru tinerii care cauta cele mai bune oportunitati de dezvoltare si continua traditia de a reuni nume sonore si companii de top intr-un cadru potrivit pentru acestia. Noua editie aduna rezultatele investitiei in noul brand si, astfel, BUZZ!Camp se mandreste cu destinatii noi in circuitul national de desfasurare al evenimentului. Noutatea intervine si in Bucuresti, unde evenimentul se va desfasura pe cinci zile, fiecare zi fiind adresata unei industrii: ziua 1 – Retail&FMCG, ziua 2 – IT&Telecom, ziua 3 – Finance&Banking, ziua 4 – Auto&Engineering, ziua 5 – BPO&Consultancy. O alta noutate consta in faptul ca locurile sunt limitate! Doar 300 de participanti vor fi selectati! Afla mai multe pe www.buzzcamp.ro/event.

Pentru participantii evenimentului, se mizeaza pe subiecte si teme la fel de utile pentru a le oferi cat mai multe repere in atingerea obiectivelor profesionale si personale:

 • Branding personal – cine iti face cea mai buna campanie de marketing si PR?
 • Inteligenta emotionala – cum si in ce masura ne afecteaza emotiile?
 • Invata sa gandesti pozitiv – oamenii fericiti traiesc mai mult
 • Risti, deci castigi? Retete si experiente despre succes
 • Vrei sa afli cine esti? Actioneaza! Actiunile te definesc

Pana in acest moment BUZZ!Camp isi va desfasura activitatea in urmatoarele orase:

 • Timisoara – 4 aprilie
 • Iasi – 11 aprilie
 • Bucuresti – 15-19 aprilie
 • Cluj – 23 aprilie
 • Brasov – 25 aprilie
 • Galati – 16 mai

Nu pierde ocazia de a te inscrie la BUZZ!Camp, nu pierde ocazia de a investi in tine!

Mai multe informatii pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/buzzcamp.ro.

            buzzcamp-logo

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 5
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc