Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1814486 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 35 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Eveniment
Festivalul Basarabia 2016 PDF Imprimare Email
Publicat de Sorin Suvac   
Marţi, 29 Martie 2016

Festivalul Basarabia 2016

 

Citeşte mai mult...
 
A apărut metodologia 2015-2016. Galați 192 de locuri. PDF Imprimare Email
Publicat de Stefan Bejan   
Sâmbătă, 13 Iunie 2015

11324157 709700115843340 1347824046 n

Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni 2015-2016  a fost publicată de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România.

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați oferă anul acesta 192 de locuri, dintre care 69 cu bursă și 123 fără bursă.

Citeşte mai mult...
 
Sunt voluntar, deci exist PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Mai 2015

vcc

  Un proverb grec spunea: „O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.” În pofida faptului că e presesiune, colocvii și verificări, studenții voluntari din România au participat la Festivalul național de voluntariat demarat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR). Acest proiect s-a desfășurat la nivel național în 10 centre universitare UNSR (Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Craiova, Bacău, Piteşti, Târgu Jiu, Petroşani, Târgu Mureş, Ploieşti).

Citeşte mai mult...
 
LSBG are un nou președinte PDF Imprimare Email
Joi, 14 Mai 2015

11121331 910498559007975 1220682821 n

   La data de 13 mai 2015, în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați au avut loc alegeri pentru postul de președinte.

Citeşte mai mult...
 
Festivalul "Basarabia" PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2015

festival-basarabia

  Festivalul Basarabia derulat de către Liga Studenților Basarabeni din Galați, ajuns la ediția a VI-a, a avut loc în perioada 26-29 martie 2015. În cadrul Festivalului au avut loc mai multe activități culturale, metite să marcheze de la Marea Unire din 27 martie 1918.

Citeşte mai mult...
 
Alegerile generale în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2015

  Alegerile generale în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) au avut loc Luni, 23 februarie 2015 la ora 18.00. Studenții basarabeni ce își desfășoară studiile în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, au participat la vot, în sediul central al LSBG situat pe str. Garii, nr. 63, unde s-a prezentat un număr mare de membri. Dreptul de vot l-au avut doar membrii care aveau o vechime mai mare de doua luni. Alegerile sau început cu un discurs de introducere al actualului presedinte Stefan Bejan, care le-a oferit apoi cuvîntul tuturor candidatilor. Toți au fost convingatori și și-au expus obiectivele la cel mai înalt nivel.


Alegerile generale în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați

Citeşte mai mult...
 
Impactul liberalizării vizelor pentru moldoveni, subiect discutat la Conferinţa Naţională FAB România PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 12 Mai 2014

Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova a organizat recent Conferinţa Naţională FAB (Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni) România. La această acţiune, organizată la Craiova, au participat peste 30 de reprezentanţi a 15 centre universitare din România, evenimentul fiind prilejuit de Ziua Independenţei României şi Ziua Europei. Potrivit organizatorilor, sala de conferințe a Muzeului Olteniei a fost neîncăpătoare, la această acţiune participând reprezentanţi din toate centrele universitare din România. În cadrul evenimentului s-a discutat în special despre impactul liberalizării vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova, în sală fiind prezent Marian Jean Marinescu, raportorul din partea Parlamentului European pentru acest regulament.

impactul-liberalizarii-vizelor

„Scopul acestei campanii este să creăm diferite colaborări. Acordarea burselor pentru studenții din Basarabia reprezintă un lucru mai eficient și mult mai mare decât toată armata din Transnistria”, au fost cuvintele preşedintelui FAB România, Ion Cobâșenco. 

Citeşte mai mult...
 
UNIUNEA EUROPEANĂ: AVANTAJE, PERSPECTIVE, PROVOCĂRI... PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Joi, 05 Decembrie 2013

Recent, la Cernăuţi s-a desfăşurat o „masă rotundă” cu genericul „Uniunea Europeană: avantaje, perspective, provocări”, cu participarea oamenilor de ştiinţă, membrilor organizaţiilor de tineret, jurnaliştilor şi reprezentanţilor corpului diplomatic. Masa rotundă s-a înscris în cadrul Zilelor Tineretului European la Cernăuţi, manifestări organizate de Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi.

cernauti

Desfăşurarea unei astfel de mese rotunde a fost actuală în contextul evenimentelor legate de decizia guvernului ucrainean de a suspenda integrarea europeană. În oraşul Kiev şi în alte oraşe ale Ucrainei au fost mobilizate mişcările proeuropene ale tinerilor. Astfel, masa rotundă „UE: avantaje, perspective, provocări” a reprezentat un prilej pentru tineri de a discuta despre aspectele apropierii Ucrainei de UE în contextul colaborării cu statele vecine, cum ar fi România şi Republica Moldova. Moderatorul mesei rotunde, Vitalie Zâgrea, preşedintele Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi, a relevat că decizia oamenilor politici privind suspendarea integrării europene a actualizat necesitatea organizării Zilelor Tineretului European la Cernăuţi.

Ministrul consilier, dl. Ionel Ivan, viceconsulul României la Cernăuţi, a vorbit în cadrul mesei rotunde despre perspectivele colaborării dintre Ucraina şi România în contextul proceselor de integrare europeană. Diplomatul român a spus că Ucraina poate beneficia de fonduri europene importante, menite să dezvolte mediul de afaceri şi climatul investiţional din regiune.

Poetul Vasile Tărâţeanu, membru de onoare al Academiei Române, a vorbit în cadrul mesei rotunde despre importanţa integrării europene pentru societatea ucraineană, care nu susţine reorientarea politicii externe spre Rusia.

Fiind invitat în calitate de politolog la această întrunire, m-am referit în discursul meu la „Identitatea europeană – o nouă identitate socială a tineretului”. La „masa rotundă” a participat şi Mihai Creţu din România, lider al Asociaţiei Studenţilor Basarabeni din Galaţi. Mihai a comunicat că integrarea europeană a Republicii Moldova în mare parte depinde de informarea cetăţenilor despre Uniunea Europeană şi despre structurile europene. În momentul când cetăţenii vor cunoaşte care sunt mecanismele de funcţionare ale instituţiilor europene, care sunt adevăratele standarde şi norme europene, ei vor deveni adepţi fideli ai ideii despre unitatea europeană, a spus Mihai Creţu.

O analiză juridico-politică a relaţiilor dintre Ucraina şi UE, din punct de vedere al tinerilor, a fost realizată de Liviu Rusu, primul preşedinte al Ligii Tineretului Român „Junimea”. Liviu Rusu a spus că este importantă cunoaşterea istoriei societăţii, pentru a edifica relaţii constructive cu partenerii internaţionali ai statului.

În cadrul „mesei rotunde” au fost puse în discuţie atitudinile sociale ale tineretului faţă de UE. Tinerii se consideră europeni şi promovează ideea unităţii şi identităţii europene. Astfel, „masa rotundă” „Uniunea Europeană: avantaje, perspective, provocări” a fost un prilej de încurajare a mişcărilor proeuropene din regiunea Cernăuţi şi de peste hotare.

Sursa: EUROMEDIA UCRAINA

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 5
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc