Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822593 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 56 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Deschiderea Filialei Bibliotecii ”V.A. Urechia” la Giurgiulești PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Vineri, 05 August 2011

BVAU Giurgiulesti 

O ţară prosperă are nevoie de un popor cult, un popor cult are nevoie de cărți, iar nouă tocmai asta ne lipsește. Dacă zic ”ne lipsesc” aş fi prea categorică aşa că o să modific prin a spune că nu avem suficiente cărţi de literatură română. Foarte puţini îşi permit de a avea o minibibliotecă proprie, căci cărţile sunt scumpe și rare, de aceea refugiul cititorilor este în biblioteci care în număr nu sunt atât de puţine, dar au cărţi în număr redus şi acelea cu titluri roase de timp şi învechite.

Dnului Ilie Zanfir (directorul Bibliotecii Municipale ”V.A. Urechia” din Galați) îi este cunoscută situaţia cu care ne confruntăm şi de aceea vineri, 5 august 2011, a venit în ajutor cu o donaţie de 600 de cărţi iniţiind cea de-a 3-a filială ”V.A.Urechia” în satul Giurgiuleşti. Donaţia cuprinde cărţi din diferite domenii: beletristică, cultura picturii, filosofie, etc. Celelalte filiale care au precedat-o pe cea din urmă sunt: Filiala ”V.A. Urechia” din Chişinau (6000 de cărţi) și Filiala ”V.A. Urechia” din Cahul (3000 de cărţi), dnul Zanfir promite că întilnirea nu va fi efemeră şi el nu va întârzia să revină iarăşi cu un cadou generos pentru biblioteca din Giurgiuleşti careia i-a dat însărcinarea să creeze o listă cu cărţilor necesare. La eveniment au fost prezenţi: dna Geta Eftinie (dir. adjunct ”V.A.Urechia”), dna Primar (Giurgiuleşti) Tatiana Gălăţeanu, preşedintele Ligii Studenților Basarabeni din Galați Mihai Creţu, dnul Gheorghe Mîndru (Președinte a secției Cultură a raionului Cahul) şi nelipsiţii elevi și bibliotecari cărora le era peste putinţă să îşi ascundă bucuria, mulţumind de nenumarate ori celora ce şi-au îndreptat privirea spre ei. Întâlnirea a avut loc în biblioteca liceului ”Mihail Sadoveanu”.

La ieşirea din liceu, chiar vis-a-vis, ne aştepta mîndru şi tăcut Palatul Cultural ce adăpostea talente de toate vîrstele şi ne-a încântat privirea şi auzul cu cele mai frumoase cântece și dansuri naţionale. Debutul l-a facut Ansamblul Giurgiuleanca, adică juni-juniorii ce s-au înscris în categoria de vârstă până la 10 ani, au urmat juniorii cu un hostropăţ și o horă ce a rasunat până dincolo de Prut şi făcea să tremure pereţii.

Finele l-am întmpinat toţi gramadă la o masă îmbelşugată cu bucate calde, mămăliguţa, plăcinte cu brânza făcute de Dna Anastasia (profesoară de istorie). Ne-am luat rămas bun călduros cu îmbraţişări şi strângeri de mână probabil sub impulsul unui dor bănuit şi care vestea o reîntâlnire foarte curândă.

Liga Studenților Basarabeni din Galați îi mulţumește dnului Ilie Zanfir pentru tot ce a facut şi pentru ca luptă alături de noi pentru o BASARABIE CULTĂ, VĂ MULŢUMIM!

Bucuraţi-vă, dragi cetaţeni de oportunitatea ce ne-a fost oferită şi nu ezitaţi să treceţi pragul bibliotecilor, acolo sigur vă ve-ţi ciocni de titluri incitate și de subiecte pe care mintea voastra nici nu le-a bănuit. Lucrați la desăvârșirea voastră, căci şi o viaţă e prea puţină, iar dacă o mai trăiești și pentru nimicuri poți să zici că ai existat degeaba.

Sensul vieţii e să-i găseşti un sens!

Articol de Ecaterina Maftei Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc