Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1728183 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 48 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Nicolae Dabija și Vasile Șoimaru la Festivalul AXIS LIBRI PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 08 Iunie 2011

Săptămâna trecută ,timp de 5 zile a avut loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional al Cărţii „AXIS LIBRI” adresat tuturor iubitorilor de carte.

Evenimentul a avut loc pe Aleea Domnească, unde a fost realizată o expoziţie cu aproximativ 30 de standuri mobile outdoor. La acest festival au participat circa 150 de edituri româneşti. Expoziția a fost dedicată tuturor vârstelor şi etniilor.

Festivalul a oferit gălățenilor: ateliere de creaţie şi concursuri cu premii pentru copii şi tineri, lansări de carte, spectacole, recitaluri de poezie, muzică, tombolă etc.

La târgul de carte Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi împreună cu Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” și Asociația Pro Basarabia şi Bucovina de Nord, Filiala Oneşti, Bacău au organizat lansările de carte: 

  • Tema pentru acasă, de Nicolae Dabija, Ed. Pentru Literatură şi Artă, Chişinău; 

„Se spune că este un roman despre deportări, nu este adevărat, este un roman de dragoste, dragoste în codiții limită pe fundalul deportărilor” spune Nicolae Dabija despre romanul său, iar Maria Dimcea, studentă la Galați spune că: “Este o poveste de dragoste foarte frumoasă care în viața reală nu știu dacă se poate întâmpla”. 

  • Căderea comuniştilor, de Vasile Şoimaru.

“Opt ani, cinci luni si trei zile, sau în total 3076 de zile şi nopţi, am urmărit cu atenţie dinamica guvernării neokominterniste de la noi, de la înălţarea ei triumfală până la prăbuşirea totală. Şi am făcut acest lucru cu pixul şi cu aparatul de fotografiat în mâini. Toatea cestea le-am adunat în cele o sută de pagini” Vasile Șoimaru despre cartea “Căderea comuniştilor”. 

  • Romanii din jurul României – album foto și Căderea comuniștilor, de Vasile Șoimaru.  

"Trebuie să recunosc din capul locului că, atunci când m-am pornit, cu aparatul de fotografiat, la acest drum, cu cinci ani în urmă, nu-mi imaginam că va fi așa de lung…

…si toate au pornit de la o simplă curiozitate, transformată, cu timpul, într-o mare pasiune și fascinație pentru impresionanta extindere, istorică și culturală, a etniei românesti pe meridianele și paralelele bătrânului continent european"Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc