Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815495 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 155 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

We are the champions! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 24 Mai 2011

Despre triumful celei mai frumoase echipe din fotbalul autohton se va vorbi cel puţin până în decembrie, când se va termina faza grupelor din UEFA Champions League * Vor dăinui în schimb euforia şi emoţiile de pe 22 mai 2011, ziua în care medaliile, tricourile de campioni şi trofeul Ligii I au ajuns în vitrina clubului gălăţean * 

De la un vis pe masa de operaţie…


Cea mai cinstită bucurie a unei campioane la fotbal s-a consumat duminică, 22 mai 2011. Au admis-o şi reprezentanţii mass-media centrale, dar şi secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru. 

Nici nu se putea altfel de vreme ce directorul general al Oţelului abia reuşise să viseze pe masa de operaţie, acum un an de zile, că a pus mâna pe trofeu, antrenorul Dorinel Munteanu avea tot zero în dreptul cupelor câştigate de când a părăsit gazonul, iar dintre jucători doar Gabriel Giurgiu şi Răzvan Ochiroşii mai strânseseră la piept câte o medalie. 

Primul o obţinuse în Rusia cu Rubin Kazan, celălalt în ţară, cu Steaua Bucureşti. Nici primul, şi nici celălalt n-au bifat atunci meciuri cât să cuprindă degetele celor două mâini. 

…la o performanţă inegalabilă

Serbările Galaţiului ar trebui mutate vara, aşa cum enunţa anii precedenţi primarul Dumitru Nicolae. Sau în ultima săptămână a lunii mai, 15.000 de oameni petrecând până spre dimineaţă nebunia decernării laurilor formaţiei roş-alb-albastre. 

Copii de câteva luni, elevi de şcoală primară, liceeni, studenţi şi oameni în toată firea s-au înghesuit pe Faleza Superioară cu 4 ore înainte ca gruparea dunăreană să fie cinstită pentru performanţa inegalabilă din sezonul 2010-2011 al Ligii I. 

Mai mult ca niciodată au lipsit trivialităţile, semn că microbiştii locali pot da dovadă de civilizaţie sau poate că nu degeaba se spune în hitul „We are the champions” că „n-are rost să pierzi timpul cu locurile 2 şi 3 (n.r. – no time for losers)”.


„Să moară Iancu de supărare!”

Strigarea preferată a fanilor gălăţeni (nu exhibiţionistă, ci mai degrabă macabră), chiar şi în momentul în care ceremonia era transmisă în direct de canalul Sport.ro, avea o ţintă precisă: „Să moară Iancu de supărare / Că la Galaţi e sărbătoare mare!” 

Revelionul de la Mila 80 a Dunării a atins apogeul în momentul în care căpitanul Sergiu Costin a ridicat cupa, iar şampaniile au început să-i „boteze” pe regii sportului-rege de la noi. 

„Ole, ole, mulţumim, Oţelule!” şi „Ole, ola, salutaţi campioana!” – au fredonat mii de gălăţeni impulsionaţi de galeria de la Peluza Nord, posesorii de tobe şi steaguri fiind amplasaţi la câţiva metri de scena de pe Faleză. Artificiile, de după 11 noaptea, cu „We are the champions” pe fundal, au întregit un spectacol sublim.   

Bătaie cu tort ca-n Stan şi Bran

Bairamul formaţiei care a câştigat primul campionat din istorie, început încă de la prânz cu baia în piscina Complexului Viva, a continuat seara pe vasul Malnaş, acolo unde s-a mâncat şi băut pe săturate. 

Croaziera pe Dunăre a durat aproximativ o oră şi jumătate, Liviu Antal, Samoel Cojoc şi ceilalţi tineri care au făcut ca un vis să devină realitate distrându-se ca la banchetul de terminarea liceului: şi-au turnat şampanie şi bere pe cap, au cântat şi dansat şi, poate cel mai spectaculos lucru, s-au bătut cu tort ca-n filmele lui Stan şi Bran. 

Până şi Marius Stan, însuşi, era plin de frişcă pe faţă, nici măcar o felie din impozanta prăjitură nereuşind să potolească pofta cuiva. 

„Pe Antal nu-l spălaţi cu apă pe cap, ci cu bere, că aşa-i place!”, au fost sfătuiţi colegii mijlocaşului dreapta care încercau să-i scoată caloriile din păr.    

„Pupaţi-o, alta nu mai vedem!”

N-au lipsit pozele cu trofeul, fotbalişti, neveste de fotbalişti, prieteni ai principalilor eroi sau simpli suporteri cerând cupa pentru o fotografie sau un filmuleţ de câteva secunde. 

Până şi Petrică, omul bun la toate de la stadionul „Siderurgistul” despre care „Viaţa liberă” a scris acum un an de zile, a apărut în uşa vasului pentru a se fotografia cu obiectul care zbura dintr-o parte într-alta ca o nălucă. 

„Pupaţi-o, pozaţi-o, că alta n-o să mai vedem!”, a glumit Marius Stan la final, trofeul ajungând în cele din urmă în vitrina clubului înfiinţat în anul 1964. Cine îşi pune problema când va veni următorul? Cheful poate să continue! 

 

Sursa: http://www.viata-libera.ro Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc