Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822584 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 47 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

FAB România PDF Imprimare Email

Fab RomaniaFederația Asociațiilor de Basarabeni din România constituie un proiect al studenţilor români basarabeni care îşi fac studiile în Ţară, apărut dintr-o nevoie firească de asociere, de dezvoltare şi de cunoaştere a vieţii sociale în ansamblul ei. 

FAB România este o federaţie constituită la nivel naţional din 13 preşedinţi de asociaţii ale studenţilor români basarabeni din tot atâtea oraşe din România (Bucureşti, Suceava, Cluj, Galaţi, Timişoara, Constanţa, Braşov, Oradea, Craiova, Iaşi, Bacău, Ploieşti) şi are ca obiectiv principal imprimarea unei abordări bazate pe solidaritate şi unitate în acţiuni ale studenţilor basarabeni implicaţi în mediul asociativ şi civic.

FAB România îşi propune să creeze un cadru favorabil unei colaborări mai strânse dintre asociaţiile locale care împart aceleaşi principii de funcţionare şi să promoveze o abordare bazată pe solidaritate şi unitate în acţiuni ale studenţilor basarabeni implicaţi în mediul asociativ şi civic, ţinând cont de apartenenţa la acelaşi spaţiu cultural şi identitar românesc. 

Specificul FAB România constă în faptul că aceasta a fost creată din oameni şi respectiv, din echipe, care s-au remarcat de-a lungul timpului prin activităţi capabile să stimuleze sentimentul de apartenenţă la spaţiul românesc, în concordanţă cu valorile democraţiei europene. Ţinem să menţionăm că FAB România şi-a stabilit printre cele dintâi priorităţi consolidarea unui dialog constructiv şi transparent dintre instituţiile statului român şi mediul asociativ de tineret al românilor basarabeni. 

FAB România îşi propune să contribuie la crearea unui spaţiu de dezbateri liber şi democratic, capabil să acopere cele mai importante subiecte de interes major pentru studenţii români basarabeni din România. 

Asigurarea unui mediu favorabil adaptării studenţilor basarabeni la viaţa specifică oraşelor din Ţară, prin aceasta contribuind la apropierea dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, este un alt obiectiv al Federației. În acest context, menţionăm deschiderea noastră faţă de orice alte entităţi din România şi din RM care sunt solidare cu obiectivele Federației şi care sunt dispuse să contribuie la înfăptuirea obiectivelor acesteia.

Având în vedere chestiunile izolării românilor basarabeni, precum şi a prejudecăţilor românilor din ţară, ne propunem să reducem ponderea şi efectul acestora, fiind conştienţi de potenţialul dăunător al acestor două fenomene şi stări de fapt. 

Principiile pe baza cărora funcţionează FAB România sunt cele al libertăţii, al democraţiei, al competenţei, al legalităţii, al dialogului, precum şi cel al non-partizanatului.

 

Membrii Federației Asociațiilor de Basarabeni din România sunt:

 1. Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni din București;
 2. Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor din Iași;
 3. Asociația Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj;
 4. Asociația Organizația Studenților Basarabeni din Constanța;
 5. Asociația Liga Studenților Basarabeni din Ploiești;
 6. Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni din Oradea;
 7. Asociația Organizația Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia;
 8. Asociatia Liga Studenților Basarabeni din Galați;
 9. Asociația Organizația Studenților Basarabeni și Bucovineni din Brașov;
 10. Asociația Studenților Basarabeni din Craiova;
 11. Asociația Grupul de Inițiativă Basarabeană din Bacău;
 12. Asociatia Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia din Suceava;
 13. Asociaţia Basarabenilor din Sibiu;
 14. Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani.

Cu aleasă consideraţie, 

Echipa FAB România
Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Proiectele și activitățile Ligii Studenților Basarabeni din Galați

21 de ani de la Podul de Flori A avut loc pe 6 mai 1990. În cadrul acțiunii, locuitorilor din România li s-a permis ca în ziua respectivă, între orele 13:00 și 19:00, să treacă Prutul în Moldova Sovietică fără pașaport și viză.
Seară de socializare Seară de socializare pe malul Dunării
Trimite o Carte peste Prut Liga Studenților Basarabeni din România a lansat campania de colectare a cărților. Campania are ca beneficiari bibliotecile și şcolile din satele R.Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană.
Dezbatere pe tema “Unirea Basarabiei la 93 de ani de la înfăptuire” Eveniment organizat de Biblioteca V.A.Urechia din Galaţi, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi și Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina Filiala „Costache Negri” din Galaţi.

Grigore Vieru – Un nume în cartea neamului românesc

Biblioteca Județeană ,,V.A. Urechia” în parteneriat cu Liga Studenților Basarabeni din Galați și Gr. Șc. Ind. de Marină au organizat manifestarea culturală dedicată poetului național Grigore Vieru, care pe 14 februarie ar fi împlinit respectabila vârstă de 76 de ani.

Miss România Mare Miss România Mare - concurs organizat Liga Studenților Basarabeni din Galați și Fox Models cu participarea câștigătoarelor la concursurile locale de modă și Miss Basarabia.
20 de ani de la "Podul de flori" În cadrul acestui eveniment a avut loc o dezbatere, expoziție da carte basarabeană și poze realizate pe 6 mai 1990. Organizatorii evenimentului: Liga Studenților Basarabeni din Galați și conducerea Bibliotecii “V.A. Urechia”.
Festivalul Basarabia Liga Studenților Basarabeni din Galați prin acest festival sărbătorește Unirea Basarabiei cu România, unirea tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului, 27 martie 1918.
Doina și Ion Aldea-Teodorovici = "Două lacrimi gemene" Comemorarea soșilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici care au decedat într-un accident dubios la Coșereni în noaptea de 29-30 octombrie 1992
Excursia „APROPIE-TE DE BASARABIA” Prezentarea situației reale din Republica Moldova pentru 50 de tineri români.Informarea corectă a 50 de tineri români despre situația actuală din Republica Moldova.Familiarizarea tinerilor români cu patrimoniul cultural al Republicii Moldova(Cahul, Mănăstirea Hâncu, Mănăstirea Căpriana, Vadul lui Vodă, Chișinău).
Festivalul “România de peste Prut” Liga Studenților Basarabeni din Galați prin acest festival sărbătorește Unirea Basarabiei cu România, unirea tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului, 27 martie 1918.

ALTERNOSFERA

Alternosfera - Virgula Tour

70 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS Ocuparea Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herței a fost urmată pe timp de 50 de ani de o campanie de distrugere a culturii și memoriei băștinașilor prin deportări masive, interzicerea alfabetului latin, desființarea bisericilor, teroare și asasinate.
Basarabia în Imagini Expoziția a fost realizată cu sprijinul scriitoarei Angela Baciu și a Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați. O mare parte a fotografiilor expuse sunt realizate de basarabeanul Alecu Reniță. În pozele sale găsim cele mai frumoase locuri și peisaje din Basarabia.
Miss Basarabia Miss Basarabia - Concurs de modeling cu participarea tinerelor basarabence din Galați.
Talent Show Talent Show - Concurs realizat de Liga Studenților Basarabeni din Galați cu scopul de a găsi tinere talente printre studenții basarabeni ce își fac studiile în Galați.

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc