Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1814474 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 23 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

„Adoptă un boboc” 2015 - un proiect de succes PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2015

 12074788 1019012398129355 4674134022330242090 n

  Toamna își așterne covorul colorat peste tărâmurile Dunării, iar noi ne delectăm cu minunata ei gamă cromatică. Liga Stundeților Basarabeni din Galați își numără bobocii, care sunt mulți, entuziasmați și plini de dorința de a face voluntariat.

  Acum, la un sfert de octombrie, în cadrul LSBG, a luat sfârșit proiectul „Adoptă un boboc” ediția 2015, inițializat de FAB România, având ca scop principal îndrumarea tinerilor admiși la studii peste Prut. Prin  acest proiect, „bobocii” au beneficiat de susținerea și cunoștințele noastre, în fiecare domeniu pe care l-au solicitat. Voluntarii noștrii, cu sprijinul Direcției Cămine, Cantine și Proiecte Studențești, au avut grijă ca tinerii admiși în Galați să dispună de cazare temporară în cămine, și ulterior de ajutor la înscrierea în cadrul Universității Dunărea de Jos” din Galați.

  Au fost contactați aproape toți studenții basarabeni admiși în Galați în anul 2015. Pe rețelele de socializare am desfășurat o amplă campanie de informare, care s-a soldat cu success. În urma acesteia, tinerii au acumulat toate informațiile necesare referitor la universitate, campus, oraș și multe alte subiecte. Anticipând că transportul ar putea reprezenta o problemă pentru mulți dintre ei, la data de 25 septembrie, LSBG a organizat o cursă specială din Chișinău, care a adus studenții direct în Campusul „A.I.Cuza”, unde au fost întâmpinați de voluntarii LSBG și au primit ajutor cu bagajele. Sperăm că prezența noastră a ușurat cu mult schimbarea radicală a mediului ambiant prin care ați trecut și a oferit veridicitate mottou-lui nostru „Cu noi, pentru tine !”, iar ca să ne asigurăm că integrarea în diverse cercuri de prieteni nu a fost o problemă pentru voi, am organizat diverse activități de socializare, în care ne-am descoperit reciproc unii pe alții. Pentru a nu neglija calitățile nimănui, am încercat să desfășurăm activități legate atât de cultura fizică „Ziua sportului” cât și cea intelectuală „Ce? Unde? Când?” și „Te pui cu bobocii?”, iar în timpul liber au fost organizate ședințe interactive, grătar și excursii, care se vor mai desfășura și în viitorul apropiat. Suntem profund impresionați și mândri atât de cei cei care au decis să rămână alături de noi, aderând la proiectul nostru de voluntariat, cât și de ceilalți care au reușit să se promoveze independent în alte organizații similare.

 

  „Dragi prieteni și potențiali colegi, suntem încântate să ne împărtășim cu voi impresiile despre Liga Studenților Basarabeni din Galați, datorită căreia stăm acum la călduț în camera noastră. Împreună! (asta a fost una dintre doleanțele verbalizate de noi cînd am ajuns, căci am fost colege și prietene mai mulți ani, și venind aici speram să nu fim separate) Nu am reșit să venim cu autobusul organizat de Ligă, dar ei au fost la fel de receptivi ca pe internet, ne-au întîmpinat și au organizat cazarea noastră temporară în camera unor fete minunate, care ne-au descris în linii generale viața de student, astfel, a doua zi, la sediul central al Dunării de Jos am depus toate actele necesare și apoi am fost cazate în Campusul Studențesc "Alexandru Ioan Cuza", fiind deja pregătite moral de tot ce a urmat. Este excepțional faptul că LSBG nu a încetat să ne uimească nici pînă astăzi, mereu sunt preocupați cu organizarea diverselor întruniri cu toți boboceii, desfășurarea unor concursuri sportive și intelectuale, excursii și ca să le vedeți pe toate vă sfătuim să veniți aici și să vă încadrați și voi în rîndurile lor! Vă mulțumim frumos Ștefan Bejan, Corina Crețu, Tatiana Grecul, Iulia Stașcu, Adrian Graur, Alina Burlac, Sorin Suvac și celorlalți membri ai Ligii !!! Suntem încântate de activitatea voastră și sperăm că nu ve-ți înceta să spulberați orice ezitare ce se va naște în sufletele confuze și rătăcite ale viitoarelor generații de bobocei !

Alexandra Liulcenco, anul 1 FEEA, membru LSBG
Tatiana Pahomi, anul 1 Facultatea de Medicină și Farmacie, membru LSBG

 

 „25 septembrie - emoţii şi impresii noi, un univers cu totul diferit de viaţa de până acum. Am păşit pe un tărâm de vise şi realizări, ajutaţi de voluntarii LSBG. Astăzi, împreună cu ei am reuşit să împărtăşim doleanţele şi gândurile, ce ne inundă cu desăvârşire viaţa de student. Plini de energie pozitivă, cu noi forţe şi cu bagajul de cunoştinţe plămădit timp de 12 ani, bătătorim cu îndrăzneală str.Domnească din Galaţi. Noi, bobocii anului 2015, vrem să aducem sincere mulţumiri părinţilor, prietenilor şi nu în ultimul rând Ligii Studenților Basarabeni din Galați, care a dat lumină într-un abis necunoscut.

Mirabela Bacal, anul 1 FSJSP, membru LSBG

 

„Ce face defapt ca succesul să ne aparțină ? Momentul potrivit în locul potrivit. Pot zice că membrii LSBG au servit drept „busolă” pentru fiecare boboc. Am primit cu toții ajutorul necesar ce merită mulțumiri. Mă bucură faptul că am cunoscut oameni deosebiți, sufletiști cu o personalitate bine formată. Sper că viitorul ne-a rezervat multe colaborări în numele binelui. Mulțumim frumos pentru efortul depus.

Viorica Bulgac, anul 1 Teatru și artele spectacolului, membru LSBG

 

Proiectul Adoptă un Boboc, este un proiect de suflet, pe care eu cu alți colegi de-ai mei l-am inițiat în forma actuală acum 3 ani. În fiecare an am reușit să creștem în calitate, iar proiectul a fost din ce în ce mai reușit. Anul acesta proiectul a fost unul foarte reușit, asta datorită membrilor LSBG, care s-au implicat enorm și care au pus mult suflet, dar și Direcției Cămine Cantine și Universități "Dunărea de Jos", în special domnul Bogdan Rodeanu și Aurelia Hrisafopol, cărora țin să le mulțumesc mult.

Ștefan Bejan, membru senior LSBG


Campania FAB România „Adoptă un Boboc”, ce face parte din proiectul AdmiteRO al Federației, are ca scop informarea liceenilor și studenților admiși la studii în România.

Alexandra Liulcenco, Departamentul Comunicare LSBGComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc