Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1728189 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 49 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Sunt voluntar, deci exist PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Mai 2015

vcc

  Un proverb grec spunea: „O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.” În pofida faptului că e presesiune, colocvii și verificări, studenții voluntari din România au participat la Festivalul național de voluntariat demarat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR). Acest proiect s-a desfășurat la nivel național în 10 centre universitare UNSR (Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Craiova, Bacău, Piteşti, Târgu Jiu, Petroşani, Târgu Mureş, Ploieşti).

  La nivel local, Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) în parteneriat cu Liga Studenților Basarabeni Galați (LSBG) au demarat proiectul educațional „Sunt voluntar, deci exist”, ce are dret scop promovarea acțiunilor de voluntariat în rândul studenților și nu numai.

  Membrii SSMG și LSBG au participat luni, 18 mai la ecologizarea Falezei Dunării. Echipați cu mănuși și saci menajeri, tinerii au curățat o mare parte din deșeurile aflate acolo. Prin această acțiune, studenții roagă pe toți să nu mai arunce deșeuri în locurile neautorizate.

sv1.2

Faleza Dunării Galați

 

  În ziua a doua a proiectului, voluntarii au mers la Centrul de Transfuzie Sangvină Galați pentru a dona sânge. La campania de donare de sânge au participat 20 studenți de la diferite facultăți.

sv2

Centrul de Transfuzie Sangvină Galați

Video. Studenții au donat sânge la Centrul de Transfuzii Galați

 Miercuri, 20 mai, studenții au participat la o seară de boardgames. Table, șah, dame și multe alte jocuri au determinat participanții să concureze între ei. Toți au dat dovadă de logică, analiză, inteligență și răbdare pentru a avea succes la jocuri.

 Joi, 21 mai, la sediul LSBG a avut loc sesiunea de dezbateri - „Importanța voluntariatului în viața studentului și în comunitate” la care au participat membrii LSBG și SSMG. Această întâlnire a avut ca scop informarea tinerilor cu privire la activitățile de voluntariat desfățurate de ONG-urile partenere ale proiectului „Sunt voluntar, deci exist”, dar și prezentarea avantajelor unei vieți studențești active.
Temele de dezbatere au fost:
-Prezentarea membrilor ce asistă și participă activ la dezbatere;
-Ce reprezintă Voluntarul? Legea voluntariatului, importanță, avantaje și dezavantaje;
-Cum putem promova Voluntariatul? Cum motivăm studenții să se implice activ?
-Scurtă prezentare a ONG-urilor partenere - LSBG și SSMG, scurtă prezentare a federației UNSR;
-Modul de organizare și de distribuire a sarcinilor într-un ONG;
-Proiecte realizatede ONG-urile partenere până în prezent;
-Idei de proiecte pe anul universitar următor.

sv3

Sediul LSBG

 În partea a doua a zilei, pe Stadionul Portul Roșu, a avut loc un meci amical de fotbal la care au participat voluntari membri ai celor două ONG-uri, sub deviza „Sănătate prin sport”.

 Ziua de vineri, 22 mai a fost o zi specială. La data de 22 mai 2009 a fost înființată Liga Studenților Basarabeni din Galați. Cu acest prilej, pentru a avea parte de distracție în aer liber, membrii LSBG și SSMG au  participat la jocul City Quest. Participanții au alcătuit trei echipe și jocul a început. Toți au dat dovadă de logică, spirit de echipă și perseverență. Felicitări câștigătorilor, dar și tuturor participanților. După ce jocul a luat sfârșit, participanții au plecat la un suc pentru a sărbători sfârșitul unei colaborări reușite.

cq1

Grădina Publică Galați

 

  „E un proiect derulat cu succes, pe de o parte datorită faptului că ambele asociații, atât SSMG cât și LSBG s-au implicat activ, pe de altă parte, este și meritul Uniunii Naționale a Studenților din România, cea care ne-a unit și a pus bazele acestui parteneriat solid. Astfel de activități demonstrează încă odată că studenții basarabeni își doresc să se integreze cu adevărat în societatea românească.”

Mihai Crețu, Președinte de Onoare al LSBG

 

  „Mă bucur foarte mult că v-am cunoscut și că ați fost receptivi unei inițiative de proiect pe care l-aș fi crezut irealizabil datorită perioadei presesiunii. Cred că am reușit împreună să facem niște lucruri mai bune pentru Galați, prin donarea de sânge și ecologizarea falezei, dar am reușit și să ne recreem prin City Quest. În viitor sper ca această colaborare să se păstreze și să putem realiza și alte activități prin care să conștientizăm studenții și comunitatea că este nevoie de voluntari și cât de benefică este o viață studentească activă pentru dezvoltarea personală și nu numai. Am avut foarte multe lucruri de învățat de la LSBG, văzând în acesta o societate unită și dornică de schimbări în comunitatea în care trăiește. Deși nu putem spune că săptămâna ce a trecut a fost întocmai perfectă, sper ca viitoarele proiecte asemanatoare să fie și mai bune și să fiți conștienți că vă puteți baza pe SSMG chiar și în acțiuni care nu țin de domeniul medical.”

Valentina Mihalcea, Secretar General al SSMG

 

  „Am primit cu entuziasm ideea celor de la SSMG de a petrece săptămâna educațională „Sunt voluntar, deci exist!” și uite că alături de ei și de colegii mei de la LSBG am încheiat cu brio această campanie, care s-a adeverit a avea un real succes. Faptul că organizațiile noastre sunt membre ale UNSR nu era până acum atât de vizibil, după activitățile pe care le-am desfășurat în comun sper să urmeze o colaborare și mai fructuoasă. În cele cinci zile ale campaniei am reușit să facem: ecologizare, donare de sânge, socializare, dezbateri, sport, divertisment, activități care au îndemnat voluntarii la o viață cât mai activă în cadrul societății. Închiderea acestei săptămâni  a fost pentru LSBG încununată de aniversarea a 6 ani de activitate, un motiv în plus de bucurie pentru voluntarii noștri și pentru cei care au pus bazele acestei asociații acum 6 ani. Mă bucur că am coordonat activitatea LSBG pe parcursul acestei săptămâni ca lider al organizației și am participat activ la activitățile derulate, sunt mândru de voluntarii noștri fiindcă au demonstrat încă odată că fiind voluntari, ei există.”

Mircea Nunu, Președinte al LSBG


  Aș dori să le mulțumesc prietenilor de la SSMG pentru această colaborare, care a fost prima mea experiență la acest nivel, sincere mulțumiri din partea mea și a colegilor mei din LSBG pentru că nu au lăsat fără atenție faptul că, vineri, LSBG a împlinit 6 ani de la fondare. A fost un proiect de succes datorită implicării voluntarilor din ambele organizații. Sper ca șirul colaborărilor să fie unul de o productivitate ascendentă, iar voluntariatul să prospere.

 

Sigla Universitatii Dunarea de Josunsrssmg-logo-smalllsbg1


Sorin Suvac, Șef Departament IT și Comunicații al LSBGComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc