Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822567 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 30 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

9 mai - Ziua Europei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Mai 2015

IMG 6491

„Lumea noastră, Demnitatea noastră, Viitorul nostru.” *


   Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității. Ziua de 9 mai este celebrată în diferite forme în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și în țările din jur. Acest eveniment nu a fost ignorat nici de studenții basarabeni din Galați. Liga Studenților Basarabeni din Galați a venit cu un program de acțiuni, care s-au desfășurat la data de 10 mai, având ca scop celebrarea Zilei Europei.


   În cadrul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice a Universității „Dunărea de Jos” din Galați a avut loc o prezentare PowerPoint sub genericul „Descoperă Uniunea Europeană”, care a avut ca scop informarea tinerilor despre originile Uniunii Europene, politicile promovate și statele membre UE, precum și promovarea valorilor culturale, morale și spirituale ale UE. O altă activitate a fost jocul „Cubul UE”, un joc care a verificat un șir de competențe precum lucrul în echipă, capacitatea de exprimare a opiniei, cunoștințe de cultură generală și nu în ultimul rând capacitatea de luare de decizii. Prima parte a programului s-a încheiat prin vizionarea unui film european. Tinerii au vizionat filmul polonez „Ida” (regie  Paweł Pawlikowski), o dramă despre o tânără călugăriță.

11210321 909100755814422 747499498 n                IMG 6495
 A doua parte a programului și după părerea multor participanți cea mai plăcută și delicioasă a avut loc la sediul LSBG. Este vorba despre concursul gastronomic „Bucătăria Europeană”, în cadrul căruia participanții au avut posibilitatea de a-și arăta competențele culinare. Fiecare echipă a pregătit câte un fel de bucate specifice unei țări membre UE (la alegere). Absolut toți s-au descurcat de minune și astfel programul propus s-a încheiat cu succes.

11216018 909101895814308 739131437 n
 Prin aceste activități, Liga Studenților Basarabeni din Galați susține parcursul european și integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

 

*„Our world, our dignity, our future” Motto-ul Anului European pentru Dezvoltare în 2015

 

Tatiana Grecul

Sorin SuvacComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc