Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815492 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 153 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Impactul liberalizării vizelor pentru moldoveni, subiect discutat la Conferinţa Naţională FAB România PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 12 Mai 2014

Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova a organizat recent Conferinţa Naţională FAB (Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni) România. La această acţiune, organizată la Craiova, au participat peste 30 de reprezentanţi a 15 centre universitare din România, evenimentul fiind prilejuit de Ziua Independenţei României şi Ziua Europei. Potrivit organizatorilor, sala de conferințe a Muzeului Olteniei a fost neîncăpătoare, la această acţiune participând reprezentanţi din toate centrele universitare din România. În cadrul evenimentului s-a discutat în special despre impactul liberalizării vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova, în sală fiind prezent Marian Jean Marinescu, raportorul din partea Parlamentului European pentru acest regulament.

impactul-liberalizarii-vizelor

„Scopul acestei campanii este să creăm diferite colaborări. Acordarea burselor pentru studenții din Basarabia reprezintă un lucru mai eficient și mult mai mare decât toată armata din Transnistria”, au fost cuvintele preşedintelui FAB România, Ion Cobâșenco. 

Marian Jean Marinescu, raportorul din partea Parlamentului European pentru regulamentul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova, le-a spun studenților din Basarabia că meritul acestui proiect îl au chiar ei, cei care trăiesc aici, pentru că au rezistat presiunilor politice. „Meritul liberalizării vizelor este al moldovenilor care au rezistat presiunilor și sunt de admirat pentru acest lucru. Au rezistat într-o alianță foarte greu de ținut, au făcut niște eforturi și progrese mari și așa s-a ajuns la liberalizarea vizelor. Noi, în Parlamentul European, am comprimat cât am putut termenele, profitând și de faptul că nu au fost amendamente depuse. Ceea ce s-a întâmplat este un lucru extrem de pozitiv” a declarat Marian Jean Marinescu în cadrul evenimentului.

impactul-liberalizarii-vizelor2

Ionuț Stroe, şeful delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), i-a îndemnat pe studenții basarabeni să se implice și să susțină menținerea Republicii Moldova pe linia proeuropeană. „Liberalizarea vizelor trebuie să o priviți ca pe un prim pas pentru integrare. Sunt multe beneficii, puteți să călătoriți, să mergeți la studiu, să munciți, puteți merge să vedeți cu ochii voștri ce înseamnă Occidentul” a menționat Ionuț Stroe.

Evenimentul face parte din campania „Adevărata Basarabie”, un proiect mai amplu care se derulează pe parcursul mai multor săptămâni. Campania reprezintă cel mai important proiect al ASB Craiova şi doreşte să creeze noi colaborări între tinerii români de pe ambele maluri ale Prutului.

Sursa: trm.mdComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc