Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1814489 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 38 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Cine suntem PDF Imprimare Email

Liga Studenților Basarabeni din Galați

Liga Studenților Basarabeni din Galați este o organizație apolitică, independentă, neguvernamentală, nonprofit cu caracter cultural şi social ce funcţionează pe principiile democraţiei şi a libertăţii, işi obţine personalitatea juridică în data de 22.05.2009 şi are ca principale scopuri şi obiective: afirmarea şi promovarea valorilor spiritualităţii române tradiţionale în rândurile tinerilor, promovarea drepturilor tinerilor studenţi basarabeni şi educarea lor în spirit naţional, democratic şi pro-european, crearea unei relaţii mai strînse de colaborare între tinerii români: cetăţeni ai României sau din afara graniţelor, sprijinirea şi stimularea în limita disponibilităţii tuturor tinerilor în special a celor cu cu aptitudini sau merite speciale, crearea unor relaţii bazate pe principii democratice între studenţi şi ceilalţi factori ai procesului de învăţămînt, stabilirea unor strînse legături de prietenie şi solidaritate între membrii Asociaţiei, stabilirea unor colaborări şi legături cu diverse asociaţii şi organizaţii din ţară şi străinătate în scopul promovării unor interese comune precum şi marcarea evenimentelor ce reprezintă latura social culturala românească sau universală.

Echipa LSBG
Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Proiectele și activitățile Ligii Studenților Basarabeni din Galați

21 de ani de la Podul de Flori A avut loc pe 6 mai 1990. În cadrul acțiunii, locuitorilor din România li s-a permis ca în ziua respectivă, între orele 13:00 și 19:00, să treacă Prutul în Moldova Sovietică fără pașaport și viză.
Seară de socializare Seară de socializare pe malul Dunării
Trimite o Carte peste Prut Liga Studenților Basarabeni din România a lansat campania de colectare a cărților. Campania are ca beneficiari bibliotecile și şcolile din satele R.Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană.
Dezbatere pe tema “Unirea Basarabiei la 93 de ani de la înfăptuire” Eveniment organizat de Biblioteca V.A.Urechia din Galaţi, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi și Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina Filiala „Costache Negri” din Galaţi.

Grigore Vieru – Un nume în cartea neamului românesc

Biblioteca Județeană ,,V.A. Urechia” în parteneriat cu Liga Studenților Basarabeni din Galați și Gr. Șc. Ind. de Marină au organizat manifestarea culturală dedicată poetului național Grigore Vieru, care pe 14 februarie ar fi împlinit respectabila vârstă de 76 de ani.

Miss România Mare Miss România Mare - concurs organizat Liga Studenților Basarabeni din Galați și Fox Models cu participarea câștigătoarelor la concursurile locale de modă și Miss Basarabia.
20 de ani de la "Podul de flori" În cadrul acestui eveniment a avut loc o dezbatere, expoziție da carte basarabeană și poze realizate pe 6 mai 1990. Organizatorii evenimentului: Liga Studenților Basarabeni din Galați și conducerea Bibliotecii “V.A. Urechia”.
Festivalul Basarabia Liga Studenților Basarabeni din Galați prin acest festival sărbătorește Unirea Basarabiei cu România, unirea tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului, 27 martie 1918.
Doina și Ion Aldea-Teodorovici = "Două lacrimi gemene" Comemorarea soșilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici care au decedat într-un accident dubios la Coșereni în noaptea de 29-30 octombrie 1992
Excursia „APROPIE-TE DE BASARABIA” Prezentarea situației reale din Republica Moldova pentru 50 de tineri români.Informarea corectă a 50 de tineri români despre situația actuală din Republica Moldova.Familiarizarea tinerilor români cu patrimoniul cultural al Republicii Moldova(Cahul, Mănăstirea Hâncu, Mănăstirea Căpriana, Vadul lui Vodă, Chișinău).
Festivalul “România de peste Prut” Liga Studenților Basarabeni din Galați prin acest festival sărbătorește Unirea Basarabiei cu România, unirea tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului, 27 martie 1918.

ALTERNOSFERA

Alternosfera - Virgula Tour

70 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS Ocuparea Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herței a fost urmată pe timp de 50 de ani de o campanie de distrugere a culturii și memoriei băștinașilor prin deportări masive, interzicerea alfabetului latin, desființarea bisericilor, teroare și asasinate.
Basarabia în Imagini Expoziția a fost realizată cu sprijinul scriitoarei Angela Baciu și a Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați. O mare parte a fotografiilor expuse sunt realizate de basarabeanul Alecu Reniță. În pozele sale găsim cele mai frumoase locuri și peisaje din Basarabia.
Miss Basarabia Miss Basarabia - Concurs de modeling cu participarea tinerelor basarabence din Galați.
Talent Show Talent Show - Concurs realizat de Liga Studenților Basarabeni din Galați cu scopul de a găsi tinere talente printre studenții basarabeni ce își fac studiile în Galați.

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc