Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815489 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 149 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

UNIUNEA EUROPEANĂ ÎN LOCALITATEA TA PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Sâmbătă, 17 Mai 2014

comrat2Liga Studenților Basarabeni din Galați în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos”, FAB România, Centrul de Documentare Europeană din cadrul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice și Europe Direct a desfășurat, în perioada 16-17 mai, la Comrat, proiectul “Uniunea Europeană în localitatea ta”. Proiectul constă într-o donație de carte și broșuri informative despre Uniunea Europeană, Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Comrat, singurul cu predare în limba română din oraș. Tot pe data de 16 mai, membrii LSBG alături de elevii și profesori au urmărit un filmul românesc “Restul e tăcere”, la Universitatea de Stat din Comrat. Membrii LSBG au organizat și un training pentru informarea elevilor despre avantajele aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar și despre instituțiile UE, migrația în UE, locurile de muncă, studii etc. Membrii LSBG au participat și la Ziua Europei desfășurată la Comrat pe data de 17 mai, unde au încins o sârbă împreună cu Gențiana Șerbu, Consul General al României la Cahul. La Ziua Europei au participat inalți demnitari de stat, dar și ambasadori și delegați străini.

comrat1

Activitățile de la Comrat fac parte dintr-un proiect mai amplu, astfel încât Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” este al patrulea liceu din sudul Moldovei care este beneficiar al proiectului. Proiectul are ca scop principal promovarea valorilor europene și popularizarea lor în rândul societății moldovenești.

Dorim să aducem sincere mulțumiri partenerilor noștri și în special colectivului pedagogic și elevilor Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Comrat pentru cooperare și pentru un weekend minunat. Am rămas entuziasmați de buna organizare a colectivului de elevi și de primirea călduroasă de care am avut parte. Dorim să aducem sincere felicitări doamnei director Svetlana Stoinov, pentru promovarea drepturilor tinerilor basarabeni, educarea lor în spirit naţional, democratic şi pro-european, sprijinirea şi stimularea în limita disponibilităţii tuturor tinerilor, în mod deosebit a celor cu aptitudini sau merite speciale precum şi crearea unor relaţii bazate pe principii democratice între elevi şi ceilalţi factori ai procesului de învăţământ.

comrat3Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc