Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815458 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 141 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

LSBG nu dă uitării!!! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 28 Octombrie 2013

Acum 21 de ani, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992 se stingeau doua inimi gemene într-un accident de mașină pe șoseaua DN2 în apropierea localității Coșereni. Mașina în care se aflau cei doi cântăreți, Ion și Doina Aldea Teodorovici intrase într-un copac. Au murit amândoi, Doina fiind însărcinată cu o fetiță.

Știu toate aceste amănunte pentru că am fost numită în cinstea ei, a Doinei Aldea Teodorovici, eu fiind născută la doar un an după moartea celor doua inimi gemene. Astăzi , la împlinirea a 21 de ani de la trecerea în neființă a soților Ion și Doina Aldea Teodorovici, am mers și am aprins o lumânare pentru pacea sufletelor lor. Același gest l-au făcut și 15 membri ai Ligii Studenților Basarabeni din Galați, care au mers în localitatea Coșereni . Cu flori în mână și durere în suflet basarabenii au ținut un moment de reculegere în memoria celor doi cântăreți. Nu s-au limitat doar la flori și lumânări, ci au și cântat câteva dintre cele mai renumite melodii marca Ion și Doina aldea Teodorovici. Gestul lor mă face să fiu mândră că sunt membră LSBG, și nu o spun pentru a-i lăuda, ci pentru că au fost singurii care nu au uitat de aceste două mari nume ale R. Moldova. Dacă în anii precedenți în această zi de 29 octombrie la Coșereni era multă lume anul acesta locul nu a mai fost la fel de aglomerat. Dacă alții au uitat, cei de la LSBG nu au făcut-o pentru că sunt basarabeni care își iubesc țara și oamenii talentați din ea.

Cu toții studenți, mebrii LSBG și-au sacrificat o zi din viața de student, riscând să prindă câteva absențe la facultate pentru a face acest gest. Nu este prima dată când merg pentru a comemora moartea interpreților, a devenit o tradiție a LSBG.

De ce anume Doina și Ion Aldea Teodorovici și nu alți interpreți basarabeni care au trecut în neființă? Pentru că ei au fost cei care au militat pentru reunirea Republicii Moldova cu România. Au optat pentru revenirea la limba română și grafia latină. Soții Ion și Doina Aldea Teodorovici sunt primii care în anii 90′ au cîntat despre limba română, despre Eminescu.

Sursa: feneweramoldova.wordpress.comComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc