Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1728186 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 48 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

FAB România sprijină DPRRP în programul ARC! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 08 Iulie 2013

arc2013Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului și Institutul Cultural Român orgnizează Programul de tabere „ARC”, destinat românilor de pretutindeni.

Programul este derulat în perioada 8 iulie - 12 august 2013, în serii consecutive, de câte şase zile, în Centrele de Agrement pentru Tineret de la Sulina, jud. Tulcea şi Poiana Pinului, jud. Buzău.

În acest an vor participa nu mai puţin de 2.035 de copii şi tineri români din afara graniţelor României, care îşi asumă în mod deliberat identitatea culturală română, precum şi voluntari şi invitaţi din România.

Programul de tabără cuprinde organizarea unor ateliere de pictură, creație, orientare turistică, sport, muzică, dansuri populare românești, cultură și civilizație românească, concursuri pe plajă, etc.

Anul acesta, în premieră, pentru buna desfășurare a activităților din tabără, Federația Asociațiilor de Basarabeni din România sprijină DPRRP prin asigurarea de voluntari. Este primul an în care DPRRP colaborează la nivel oficial cu singura structură reprezentativă la nivel național al tinerilor etnici români aflați la studii în România – FAB România, un fapt lăudabil și îmbucurător pentru toți studenții aflați la studii aici.

Pentru voluntari vor fi asigurate cheltuielile de cazare, masă, excursii la obiectivele turistice şi transport de la Tulcea la Sulina şi retur. Transportul până la Tulcea sau Poiana Pinului rămâne în sarcina voluntarilor. Lista cu voluntarii selectați din cele 14 asociații membre FAB România din 14 centre universitare diferite a fost trimisă către DPRRP în timp util.

Totodată, pentru tinerii de etnie română aflați la studii în România, din partea DPRRP prin intermediul FAB România, au fost alocate un număr de 90 de locuri în tabăra de la Sulina, în perioada 6-12 august 2013. În consecință, Federația Ascociațiilor de Basarabeni din România, lansează invitația deschisă tuturor ascociațiilor de tineri basarabeni aflați la studii în România (indiferent că este sau nu membru FAB România) de a ne contacta în vederea participării în tabără la următoarele date de contact:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / TEL. +40 749.799.916

Scopul acestui program îl reprezintă: conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română, aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească, promovarea educaţiei în limba română, dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română şi mijlocirea contactului între românii din diferite ţări, posibilitatea de a intra în contact cu realităţile României, accesul la valorile patrimoniului cultural românesc şi promovarea imaginii României şi a românilor.

FAB România urează tuturor participanţilor abilități și cunoștințe noi, iar celor care se află pentru prima dată în România le doreşte să descopere cu plăcere o parte din ţara noastră!

Sursa: fabromania.roComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc