Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822596 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 59 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Conferința ,,Colaborarea asociațiilor de basarabeni din România cu autoritățile publice din România și Republica Moldova” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 24 Martie 2013

Conferința a fost organizată de Liga Studenților Basarabeni din Galați în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Basarabeni din România. Aceasta a avut loc în data de 15 martie la ora 13.00, la sediul central al Universității "Dunărea de Jos" din Galați. La conferință au participat: Nicolae Bacalbașa – Președintele Consiliului Județean Galați, Florin Tudor – Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos” și președinți ai asociațiilor de tineri basarabeni din 10 orașe din România.

conferinta1

,,Suntem în situația paradoxală în care un popor este împărțit în două state” a afirmat Nicolae Bacalbașa.

,,Felicitări Ligii Studenților Basarabeni din Galați că a reușit să organizeze o asemenea conferință atât de numeroasă, la care să fie prezenți lideri de asociații din mai multe centre universitare” a spus Florin Tudor – Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale.

Deputatul Valeriu Munteanu a transmis un mesaj în care a spus că regretă că nu a putut ajunge la conferință, chiar dacă și-a dorit foarte mult să fie alături de tinerii basarabeni, cu are are multe în comun. Și aici, trebuie să menționăm că Valeriu Munteanu a absolvit studiile universitare la Universitatea ,,Valahia” din Târgoviște și a activat intens în cadrul asociațiilor de tineri basarabeni din România. De asemenea, Cristi Dumitru, Director General la Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni a transmis că instituția pe care o conduce este deschisă să colaboreze cu asociațiile de tineri basarabeni din România.

conferinta2

Scopul conferinței este de a intensifica colaborarea dintre asociațiile de basarabeni din România cu autoritățile publice din România și Republica Moldova și de a pune bazele unor noi proiecte.

La sfârșitul conferinței participanții au primit în dar câte un exemplar din volumul “Istoria românilor dintre Prut și Nistru” de Ioan-Aurel Pop, dar și câte un exemplar din lucrarea “Istoria Basarabiei” de Ștefan Purici. Donația de carte a venit din partea Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni.

conferinta3

conferinta4

conferinta5Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc