Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822661 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 122 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

FAB România salută decizia Parlamentului României privind ziua de 31 august - Ziua Limbii Române PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 18 Februarie 2013

ziua-limbii-romaneAstăzi, 19.02.2013, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care instituie data de 31 august drept "Ziua Limbii Române". Proiectul legislativ prevede ca Ziua Limbii Române să fie marcată de către autorităţi şi instituţiile publice, inclusiv reprezentanţe diplomatice şi institute culturale ale României, precum şi de instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate limbii române.

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (www.fabromania.ro) apreciază această inițiativă drept o consacrare legislativă de onoare a unuia dintre pilonii fundamentali ai națiunii române, și anume, graiul strămoșesc. În contextul cosmopolit actual, este foarte important ca valorile tradiționale românești să nu fie date uitării, deoarece numai acestea particularizează România și locul acesteia pe harta lumii.

De asemenea, FAB România ține să menționeze că rațiunea în virtutea căreia Legislativul român a ales ziua de 31 august, pentru a omagia Limba Română, se regăsește în existența unei sărbători identice în Rebublica Moldova, care este celebrată la aceeași dată.

Ziua Limbii își are originea în evenimentul istoric din 31 august 1989. Atunci, la inițiativa Marii Adunări Naționale din Chișinău la care au participat 750 mii de oameni, este votată în Basarabia revenirea la limba română și grafia latină, după jumătate de secol de ocupație sovietică.

FAB România consideră că instituirea acestei sărbători și în România constituie un pas important pe calea apropierii relațiilor diplomatice dintre cele două state românești, dar și sugestiv pentru unitatea seculară care ne leagă.

Proiectele legislative, care promovează valorile naționale și fortifică relația București – Chișinău, sunt binevenite și vor fi întotdeauna susținute de FAB România. Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB România) este formată din 14 asociații de tineri basarabeni din diferite centre universitare, aflați la studii în România.

Scopul federaţiei constă în a reprezenta interesele comune ale studenţilor şi elevilor de etnie română din Republica Moldova aflaţi la studii în România cu stimularea participării acestora la actul educaţional şi la viaţă socială, economică şi culturală.

Slavic Șaramet

Președinte FAB România

+40749398677

Sursa: fabromania.roComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc