Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822612 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 75 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Complex Studențesc PDF Imprimare Email

Complexul Studențesc “Alexandru Ioan Cuza”

Raspunzând activ la solicitarile si cerintele normelor de convietuire specifice vietii studentesti, Universitatea „Dunarea de Jos” aloca o atentie deosebita cazarii studentilor români, studentilor straini care vin la studii  în baza unor acorduri de cooperare sau prin programele internationale (CEEPUS, ERASMUS, SOCRATES), cadrelor didactice din strainatate si invitati ai Universitatii noastre cu ocazia unor conferinte, simpozioane, scoli de vara, comisii de doctorat., punând la dispozitie spatii de cazare moderne conform standardelor europene.

Spatiile de cazare, servirea mesei si petrecerea timpului liber, aflate în patrimoniul Universitatii “Dunarea de Jos” sunt formate din 13 camine, o cantina restaurant, o capela studenteasca, doua sali de sport si un cabinet medical studentesc, fiind repartizate în patru campusuri universitare: “A.I.Cuza”, “22 Decembrie”, “Politehnica” si “Radu Negru”. Capacitatea de cazare în caminele studentesti depaseste 3000  de locuri.

 

 

Situat în partea de est a orasului Galati, Complexul Studentesc “Alexandru Ioan Cuza” este unul din cele mai cochete campusuri universitare din România, acest aspect fiind dat de îmbinarea reusita dintre arhitectura cladirilor si micul parc situat între caminele studentesti.

Camerele din caminele studentesti ale complexului “Alexandru Ioan Cuza” sunt prevazute cu 2, 3, 4 paturi din pal melaminat, saltele relaxa, perne ecologice, dulapuri din lemn, mese si scaune cu schelet metalic, etajere metalice cu rafturi din lemn sau melamina, geamuri termopan, parchet laminat, usi metalice. De asemenea caminele beneficiaza de   grupuri sanitare complet renovate, sali de lectura, sali fitness si aerobic , body building , spatii de menaj dotate cu masini de spalat si masini de uscat, internet si cablu T.V. (toate aceste servicii sunt puse gratuit la dispozitia studentilor de catre Universitatea “Dunarea de Jos” Galati).

Cel mai nou si mai modern spatiu de cazare al universitatii se afla situat în complexul “Politehnica” si are o capacitate de cazare de 144 locuri, cu camere prevazute cu paturi din pal melaminat cu saltea relaxa,  scaune cu suport metalic,  dulapuri din pal melaminat cu doua compartimente, perne ecologice si pupitre, televizoare si frigidere.

Toate camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu, internet wireless si cablu tv gratuit. Caminul mai dispune de patru sali de menaj dotate cu masini de spalat si masini de uscat, patru oficii pentru pregatirea meselor dotate cu aparatura moderna si trei sali de lectura.

Aici sunt cazati studenti ai Universitatii "Dunarea de Jos", studentii care vin prin programele Erasmus-Socrates, cadre didactice din strainatate venite prin parteneriate universitare si toate persoanele care solicita cazari pentru simpozioane, colocvii, zile academice etc. 

Complexul studentesc „22 Decembrie” este format din doua camine si o spalatorie, capacitatea de cazare de 330 locuri. Camerele din complexul studentesc „22 Decembrie” sunt dotate cu grup sanitar propriu, internet si cablu TV gratuit.

Cantina Studenteasca  din cadrul complexului studentesc “Al. I. Cuza” are o capacitate de 1000 locuri. Studentii care servesc masa în Cantina Studenteasca beneficiaza de  o subventie substantiala oferita de catre Ministerul Educatiei Tineretului si Cercetarii, astfel o masa de pranz poate costa intre 5 si 8 ron (felul unu, felul doi si desert).

Cabinetul Medical Studentesc vine în întâmpinarea problemelor legate de starea de sanatate a studentilor punând la dispozitie un personal tânar ,dar cu o vasta experienta si o dotare demna de camera de garda a unui spital de urgenta.

În cadrul caminelor studentesti functioneaza si o Capela studenteasca înfiintata cu binecuvântarea Preasfintiei Sale Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos.

Vastul program de investitii demarat de Universitate a dus la renovarea totala a caminelor studentesti care dispun acum de conditii de cazare  la nivel European. 

http://www.complex.ugal.roComments
Comentariu nou Căutare
cristina   |79.140.162.xxx |2012-09-18 16:39:41
Cine ma ajuta si pe mine cu adresa caminului IA?
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc