Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815455 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 140 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Voluntariat și Leadership PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Vineri, 14 Decembrie 2012

“A face voluntariat nu înseamnă să ajuți o bătrânică să treacă strada, ci să fii provocat să gândești. Pentru că voluntariatul înseamnă mai întâi practică și abia apoi teorie.“

Asta a fost principala idee desprinsă de elevii a două clase de a 11a de la Colegiul Național “Costache Negri”, după ce au asistat la conferința “Voluntariat și Leadership”, organizată pentru ei de către ONG-ul Asociația Danubiană Galați.

voluntariat si leadership2

Înființat în urmă cu un an, acest ONG format din voluntari cu experiență, are ca scop formarea tinerilor și integrarea lor în societate prin artă, cultură (etc), indiferent de sex, religie, sau dizabilități. “E suficient să vrei să faci și să îți placă ceea ce faci !“, le-a spus elevilor Marta Bencze, susținător fervent al voluntarilor din Danubiana, alături de care a lucrat mult timp.

Elevii, deși veniti acolo la îndrumarea profesorilor, au devenit din ce în ce mai receptivi pe perioada conferinței, trainerii încercând să le deschidă orizontul către ceva mai mult decât rutina în care trăiesc. I-au “forțat”, în sens metaforic, să gândească în afara granițelor impuse de școală, familie și prieteni.

voluntariat si leadership1

La începutul conferinței, majoritatea elevilor participanți considerau că a face voluntariat echivalează cu o activitate care nu îți aduce nici un profit financiar, după discursurile lui Mihai Crețu (președinte LSBG, vicepreședinte Federația Asociațiilor de Basarabeni România), Radion Adrian (Vicepreședinte pe departamentul de comunicare și marketing în AIESEC Galați), Marina Pascari (fondatoarea proiectului LeaderShe, Republica Moldova) și Marta Bencze (speaker-ul principal al activității) li s-au deschis noi orizonturi.

Borsan, una din elevele participante, a mărturisit, la final, că avea o concepție greșită despre voluntariat și că este încrezătoare că, de acum, va privi altfel lucrurile.

voluntariat si leadership3

Scopul conferintei a fost să îi facă pe elevi să înțeleagă că voluntariatul nu este doar un job, ci ceva ce trebuie făcut cu dragoste. Pentru că voluntariatul aduce multe beneficii, începând cu dezvoltarea personală și terminând cu diplome și cunoștințe care atârnă foarte greu în CV.

“Nu faceți voluntariat pentru bani, ci pentru răsplata pe care o primiți atunci când faceți ceva cu plăcere!“ – Radion Adrian.

Sursa: ceascadevise.wordpress.comComments
Comentariu nou Căutare
Florin Ravdan     |89.137.221.xxx |2013-01-10 10:53:57
Astept sa ma mai chemati cand aveti activitati sau ceva
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc