Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1822571 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 36 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Proiectul „Adoptă un boboc” sau A fi „bobocel” la Galați PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 30 Octombrie 2012

Adopta un BobocUn nou început este întotdeauna un pas greu de făcut fără sprijinul cuiva. Trezindu-se admiși la studii într-o altă țară, studenții sunt deseori dezorientați în ceea ce urmează să interprindă, iar neclarități se dovedesc a fi multe. Unde să găsească transport? Ce urmează să facă când vor ajunge într-un oraș complet străin? Cum să ajungă la cămin și ce să facă pentru a primi cazare? Cum obțin permisul de ședere? Astfel de întrebări puteau speria pe oricine, nu însă și acum.

Deacum de trei ani, pentru studenții basarabeni admiși la studii în Galați activează un grup de tineri înterprinzători care sunt gata să ofere ajutor celor din anul I. Proiectul “Adoptă un boboc”, realizat cu succes de către Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG), implică diferite activități desfășurate de membrii acestei echipe pentru a facilita sosirea bobocilor. Scopul proiectului este de a ajuta pe noi veniții studenți să se cazeze, să se înscrie la facultate, să se integreze într-o comunitate nouă, să cunoască locuri și oameni noi, etc. Pentru studenții abia admiși, susținerea din partea echipei LSBG este de neprețuit.

Liga Studenților Basarabeni din Galați și-a început activitatea cu trei ani în urmă. Ideea fondării unei astfel de organizații a aparținut Svetlanei Popescu, membru fondator și primul președinte al asociației. “Cu noi, pentru tine” este deviza asociației și aceasta se adeverește cu fiecare pas pe care îl întreprind pentru a fi mereu alături de cei care au venit aici pentru prima oară. 

Inițial, când am aflat și eu că sunt admisă la studii în Galați, nu a trecut mult timp până când am primit un mesaj de la unul din membrii grupului, prin care mi se propunea ajutor referitor la tot ce a fost menționat mai sus. Reieșind din faptul că autocarul Chișinău-Galați ajungea la destinație seara târziu, aveam nevoie, în primul rând, de cineva care să mă întâlnească și să mă conducă la cămin. După o simplă rugăminte, am putut fi luată sub aripa unuia dintre voluntari și într-adevăr, când am coborât din autocar, am fost întâmpinată de mai mulți studenți, veseli, binevoitori și, principalul, informați și instruiți.

Văzându-ne ajunși cu bine și cazați, binefăcătorii noștri și-au propus să ne facă cunoștință cu orașul conform unui program deja stabilit. Datorită faptului că a fost bine organizată, plimbarea ne-a lăsat tuturor doar senzații plăcute. Primul punct din plan a fost vizita la biblioteca județeană V.A.Urechia, unde am putut admira o expoziție de fotografii consacrată Vechiului Galați. Pozele ilustrau case și străzi din orașul în care ne aflam, precum și portul din Galați, cu nenumărate corăbii care se odihneau pe malul Dunării, dar toate acestea schimbate complet de scurgerea timpului. Următoarea oprire a fost la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, unde am aflat multe lucruri noi și interesante despre marele domnitor. Admirând obiectele istorice, luam la cunoștință și diferite amănunte din viața voievodului din povestirea făcută de ghid. Ultima și cea mai distractivă parte a excursiei a fost plimbarea pe faleza Dunării. Acest loc era dominat de o frumusețe extraordinară. Peisajul natural, îmbinat cu imaginea cafenelelor și restaurantelor situate pe faleză, creau o atmosferă relaxantă și detașată, părea, de tot restul lumii. Această activitate a fost una atât recreatoare, cât și informatoare, fiecare din noi simțindu-se mai puțin străin într-un loc absolut necunoscut.

Chiar și după ce ne-am acomodat cu schimbările, membrii din Ligă continuă să ne țină la curent cu orice noutăți legate de universitate, documente, până și activități distractive. Proiectul „Adoptă un boboc” este, într-adevăr, consacrat inițierii foștilor liceeni în viața studențească și dezvoltării lor, căci oricine poate să adere la acest grup și să participe la toate proiectele pe care le implică. Liga Studenților Basarabeni din Galați este întemeiată de studenți și pentru studenți.

Dacă dorești să devii membru, accesează www.lsbg.ro și alătură-te.

Nelea Șargu, membru LSBG  Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc