Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1814470 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 20 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

COMUNICAT DE PRESĂ post-publicare Raport sinteză al primei conferinţe naţionale a organizaţiilor studenţeşti basarabene din România PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 19 Martie 2012

“INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN”

“INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN” 

ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA BACĂU, ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI și LIGA STUDENȚILOR BASARABENI DIN GALAȚI au organizat în data de sâmbătă, 17 martie 2012, la Centrul Internaţional de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov” din Bacău, în Sala de Consiliu, începând cu ora 10.00:

CONFERINŢA NAŢIONALĂ

A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI BASARABENE DIN ROMÂNIA

cu tema “INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN”

În contextul Strategiei Europa 2020, agenda de lucru a primei conferinţe naţionale a ONG-urilor basarabene din România a cuprins:

- comunicări cu privire la organizaţiile guvernamentale ca entităţi asociative şi importanţa implicării structurilor de conducere/colaboratorilor în susţinerea intereselor legitime pentru care au fost înfiinţate;

- dezbateri în scopul evaluării obiectivelor, metodelor şi mijloacelor de dezvoltare a ONG-urilor studenţilor basarabeni care studiază în România;

- analiza rolului organizaţiilor studenţeşti basarabene şi a modalităţilor de implicare a acestora în susţinerea eforturilor statului moldovean în procesul de integrare europeană.

Scopul urmărit al evenimentului a fost formularea unei rezoluţii care va servi drept bază pentru viitoarele proiecte strategice derulate de către ONG-urile studenţeşti basarabene din România. Dezbaterile au avut loc pe marginea următoarelor subiecte expuse de către organizatorii conferinţei în invitaţia către studenţii basarabeni:

1. Rolul organizaţiilor studenţeşti basarabene şi a modalităţilor de implicare a acestora în susţinerea eforturilor statului moldovean în procesul de integrare europeană;

2. Propuneri de măsuri pentru impulsionarea activităţii structurilor non-guvernamentale în proiecte de tutoriat şi integrare a elevilor şi studenţilor basarabeni în sistemul de învăţământ românesc;

3. Principalele dificultăţi pe care le întâmpină studenţii basarabeni aflaţi la studii în România şi soluţionarea acestora.

Raportul sinteză al primei conferinţe naţionale a organizaţiilor studenţeşti basarabene din România cuprinde prelucrarea punctelor de vedere exprimate de participanţii la eveniment, reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti basarabene din Alba Iulia, Bacău, Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Galați, Suceava, Oradea, Ploiești, Târgoviște.

La finalul primei Conferințe Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti Basarabene din România cu tema „Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi rolul studenţilor basarabeni în susţinerea vectorului european”, concluziile studenţilor basarabeni reflectă importanța și necesitatea unei voci unitare puternice, care să se facă auzită la nivelul autorităților publice și decidenților politici de pe cele două maluri ale Prutului, prin constituirea unei federații naționale a organizaţiilor studenţeşti basarabene din România, la baza căreia să stea principiile și valorile fundamentale ale Uniunii Europene: demnitatea umană, libertatea, democraţia, solidaritatea, egalitatea de şanse și statul de drept.

Raportul sinteză a fost transmis mass-mediei, decidenţilor din MECTS, de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi Centrul Român de Politici Europene, precum şi tuturor persoanelor interesate de subiect. Raportul poate fi consultat, împreună cu celelalte documente ale primei conferinţe naţionale a ONG-urilor studenţeşti basarabene din România, la adresele web:

http://comunitateadeadvocacy.wordpress.com;

http://asociatiapanhalippa.blogspot.com.

 

Informaţii suplimentare:

Virginia – Smărăndiţa Brăescu

Tel: 0740367379 sau 0742754259;

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

http://comunitateadeadvocacy.wordpress.com

http://asociatiapanhalippa.blogspot.com

Mihai Creţu

Preşedinte, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi

http://www.lsbg.ro/; Tel: 0757373706Comments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc