Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815454 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 140 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Descoperă România. Excursie la Brașov PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Ianuarie 2012
Studenti Basarabeni la Brasov

În perioada de 13-15 ianuarie 2012, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi, a organizat o excursie în oraşul Braşov. De această excursie au beneficiat tineri basarabeni din Galaţi dar şi din Ploieşti, membri ai Ligii Studenţilor Basarabeni din Ploieşti. Aceasta face parte dintr-un proiect amplu intitulat „Descoperă România”, proiect ce are menirea să completeze şi să îmbogăţească cunoştinţele despre România şi totodată să ofere tinerilor români originari din Republica Moldova o imagine reală despre Ţară.

Această excursie a fost una de succes şi datorită faptului că tinerii au beneficiat de susţinerea Organizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov, dar şi a Universităţii Transilvania din Braşov.

Pe parcursul celor trei zile, voluntarii din cele doua asociaţii au vizitat cele mai importante obiective turistice din oraş. Aici putem enumera: Prima Şcoala Românească (a cărei clădire datează din anul 1495); mormâtul lui Nicolae Titulescu şi a soţiei sale; Biserica Neagră (edificiu construit în jurul anului 1380); Cetatea Braşovului; Biserica Sfântul Nicolae (ridicată în anul 1495); Muntele Tâmpa (960 m), la poalele căruia se află oraşul Braşov.

De asemenea, o zi a fost dedicată amatorilor de schi dar şi celor care au vrut să se bucure de iarnă din plin. Aceştia au mers la Poiana Braşov.

Un loc aparte îl reprezintă seara de 14 ianuarie, în care studenţii din cele trei oraşe ( Galaţi, Ploieşti, Braşov) au abordat diverse subiecte actuale, probleme cu care se confruntă la nivel local, realizări ale asociaţiilor respective, dar şi proiecte comune de viitor.

Excursia de la Brasov este doar un început pentru proiectul „Descoperă România”, iar anul 2012 va aduce tinerilor basarabeni din Galaţi dar şi celor din zona de Sud a Republicii Moldova , posibilitatea să viziteze mai multe oraşe din Ţară.

Departament Media și Comunicare al Ligii Studenţilor Basarabeni din GalaţiComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc