Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815476 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 142 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

De Ziua României, membrii Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi au scris cu trupurile lor "1918" PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Joi, 01 Decembrie 2011

Alba Iulia 2011 

Douăzeci de studenţi basarabeni din Galaţi au participat la ceremoniile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Naţională a României. Ei sunt membri ai Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi şi au depus la bustul Reginei Maria din faţa Catedralei din Alba Iulia o coroană de flori.

În debutul manifestărilor, un grup format din peste 300 de tineri, purtând steaguri şi fulare tricolore, au scandat lozinci prin care cereau unirea Basarabiei cu România şi au afişat două bannere mari pe care scrie "Ridică-te Ştefane cu braţul tău cel sfânt şi uneşte Basarabia cu al patriei pământ" şi "Basarabia e România".

Pe lângă bannere şi scandări, Acţiunea 2012, o coaliţie de ONG-uri care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, a mai pregătit pe tot parcursul zilei şi alte surprize: un tricolor format din fumigene, steaguri înalte cu stemele provinciilor istorice româneşti precum şi anul "1918" scris din oameni.

"Anul acesta am văzut că românii de pe ambele maluri ale Prutului îşi doresc cu ardoare să trăiască în aceeaşi ţară. Am ţinut neapărat să fim alături de românii din ţară la Alba pentru ca ideea de unitate să nu rămână numai la nivel de declaraţii populiste. Mesajul de unitate al poporului român trebuie continuat prin fapte", a declarat preşedintele L.S.B.Galaţi, Mihai Creţu.

Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi este o organizaţie apolitică care are ca scopuri afirmarea şi promovarea valorilor spiritualităţii române tradiţionale în rândurile tinerilor, promovarea drepturilor tinerilor studenţi basarabeni şi educarea lor în spirit naţional, democratic şi pro-european, crearea unei relaţii mai strînse de colaborare între tinerii români: cetăţeni ai României sau din afara graniţelor.

Sursa: adevarul.roComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc