Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815469 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 141 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

La Multi Ani România, la Mulți Ani români ! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 30 Noiembrie 2010
1 decembrie 2010

1 decembrie este o zi importantă, atât pentru românii din Țară cât și pentru cei din afara ei. La 1 decembrie 1918, străbuneii noștri i-au dat României Ardealul, provincie care a fost dintotdeauna locuită de români. Acest legământ sfânt care a fost încheiat între români la acea data a tranformat și orașul în care a fost încheiat (legamântul), într-un oraș sfânt. Astfel în fiecare an, pe 1 decembrie, românii se adună, la Alba Iulia, în acest loc binecuvântat de Dumnezeu.

Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG), fiind un promotor al patriotismului și al valorilor românești, nu a putut lipsi de la această sărbătoare, de o asemenea anvergură pentru poporul român. De aceea în seara zile de 30 noimbrie am pornit la drum, un grup de 70 de tineri basarabeni, pentru a sarbători Ziua Națională a României.

La începutul dimineții am vizitat Obeliscul lui Horia, Cloșca și Crișan, după care am asistat la depunerea de jerbe și coroane la statuia lui Ion I. C. Brătianu.

La ora 10.20 ne-am adunat cu alți colegi de-ai noștri din mai multe centre universitare (București, Iași, Cluj, Alba Iulia, Ploiești, Timișoara) la statuia lui Mihai Vitezul și am asistat la depuneri de flori și la parada militară. O oră mai târziu tinerii de la Galați au vizitat Catedrala Neamului fiind prezenți la slujba creștină (de pomenire). După prânz studenții basarabeni au admirat acele vestigii care se află la Muzeul Unirii și în Sala Unirii trăind clipe de feerie sufetească. Am rămas plăcut surprinși când un grup de tineri din țară au afișat mesajul: “Cu trupul la Alba Iulia, cu sufletul la Chișinău.” Acest gest a demonstrat încă odată că românii din Țară nu și-au uitat frații din Basarabia.

      1 decembrie 2010

Seara dupa ce au audiat un concert de muzică populară, tinerii basarabeni, au făcut cale întoarsă spre Galați, cu impresii frumoase și cu sufletul purificat.

Liga Studenților Basarabeni din Galați aduce un mesaj de mulțumire domnului Eugen Chebac, Președintele Consiliului Județean Galați, care ne-a oferit un mijloc de transport facând posibilă plecarea noastră la Alba Iulia.

P.S: Fiind un eveniment foarte important, Liga Studenților Basarabeni din Galați, pe 1 decembrie 2009 a fost prezentă la activitățile de la Chișinău, aceasta demonstrând continuitatea și importanța sărbătoririi Zilei Naționale a României pentru studenții basarabeni din Galați.

Articol de Mihai CrețuComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc