Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815456 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 141 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Liga Studenților Basarabeni din Galați continuă proiectul “Trimite o Carte peste Prut” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 05 Decembrie 2010
Trimite o Carte peste Prut

Liga Studenților Basarabeni din Galați continuă proiectul cultural “Trimite o Carte peste Prut”, care constă în donarea de carte românească în Republica Moldova.

Un număr de 330 de cărți au ajuns în satul Zaim (localitatea unde a copilărit poetul Alexei Mateevici, autorul versurilor imnului național al Republicii Moldova), raionul Căinari (vezi video), iar al doilea lot de peste 700 de cărți au fost donate bibliotecii Universității ,,Bogdan Petriceicu Haşdeu” Cahul și bibliotecii Publice din orașul Cahul.

Un rol important l-a avut Centrul ,,Pro Europa” Cahul, care a stabilit legătura între Liga Studenţilor Basarabeni (LSB) Galați și bibliotecile din oraș .

,,Suntem bucuroși că tinerii care au plecat la studii în România se implică în astfel de proiecte care sunt menite să îmbogățească fondul de carte editată în limba română și sperăm că studenții noștri vor fructifica la maxim această oportunitate” ne-a spus domnul Nicolae Dandiș, cel care conduce această organizație.

Amintim că LSB Galați a mai donat la începutul lunii iunie 2010 un lot care număra 3.500 de cărți cu ajutorul bibliotecii ,,V.A. Urechia” din Galați. “Biblioteca ne-a ajutat să colectăm cărțile, dar a venit și cu o donație proprie”, ne-a declarat Mihai Creţu, preşedintele LSB Galaţi.

La nivel național acest proiect a fost derulat și de organizațiile de studenți basarabeni din București, Brașov, Constanța, Iași, Suceava, Ploiești şi Oradea.

Sursa: www.adevarul.ro, www.studio-l.mdComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc