Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1825184 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 61 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Un nume în cartea neamului românesc PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 13 Februarie 2011
Grigore Vieru

Galațiul este un oraș care stă cu fața spre Basarabia. Aceasta este prima impresie care ți-o dă atunci când îl privești de pe malul stâng al Prutului. Ne-am propus și din punct de vedere cultural să îi orientăm privirea spre Basarabia, prin seria de activități desfășurate de către organizația noastră în parteneriat cu instituțiile de cultură din municipiu.

Astăzi, 14 februarie 2011, poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 76 de ani. Cu această ocazie Biblioteca Județeană ,,V. A. Urechia’’ în parteneriat cu Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) și cu Gr. Șc. Ind. de Marină au organizat o manifestare culturală, intitulată ,,Grigore Vieru – un nume în cartea neamului românesc’’, ce a avut loc la Filiala ,,Grigore Vieru” a Bibliotecii V. A. Urechia. LSBG a participat și anul trecut la două activitați culturale asemănătoare. Una dintre ele desfășurându-se la Filiala ,,Grigore Vieru”, iar cealaltă la gimnaziul din satul Speia, raionul Anenii Noi.

Prezent la eveniment, directorul Bibliotecii ,,V. A. Urechia”, Zanfir Ilie a spus că ,, pe 15 iunie 2009, a fost deschisă această filială deoarece Grigore Vieru a fost un prieten al bibliotecii noastre, iar voi, tinerii basarabeni, sunteți așteptați aici întodeauna ca la voi acasă”.

Grigore Vieru 

Un efort deosebit este depus de către doamnele Ilie Adriana Nicoleta și Călin Ionica, care cultivă în elevii de la Gr. Șc. Ind. de Marină dragostea față de frumos, astfel încât aceștea participă în fiecare an la o serie de activități dedicate culturii românești din spațiul dintr-e Prut și Nistru.

Grigore Vieru 

Cel care ne-a primblat prin lumea notelor muzicale a fost prietenul nostru de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” , Retea Costin, interpretând melodii pe versurile lui Grigore Vieru și Adrian Păunescu.

Dincolo de activitățile care sunt dedicate poetului a cărui viață trăiește în poezie și în cântec, cel mai mare omagiu care îi poate fi adus, este să contiunuăm lupta pentru unitatea poporului român și să vorbim o limba română corectă.

Mihai CrețuComments
Comentariu nou Căutare
Scrieți comentariu
Nume:
E-mail:
 
Web:
Titlu:
UBB:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Vă rog să introduceți codul anti-spam pe care îl puteți citi în imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc