Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1814468 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 18 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Meniul principal
Sunt voluntar, deci exist PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Mai 2015

vcc

  Un proverb grec spunea: „O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.” În pofida faptului că e presesiune, colocvii și verificări, studenții voluntari din România au participat la Festivalul național de voluntariat demarat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR). Acest proiect s-a desfășurat la nivel național în 10 centre universitare UNSR (Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Craiova, Bacău, Piteşti, Târgu Jiu, Petroşani, Târgu Mureş, Ploieşti).

Citeşte mai mult...
 
LSBG are un nou președinte PDF Imprimare Email
Joi, 14 Mai 2015

11121331 910498559007975 1220682821 n

   La data de 13 mai 2015, în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați au avut loc alegeri pentru postul de președinte.

Citeşte mai mult...
 
9 mai - Ziua Europei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 09 Mai 2015

IMG 6491

„Lumea noastră, Demnitatea noastră, Viitorul nostru.” *


   Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității. Ziua de 9 mai este celebrată în diferite forme în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și în țările din jur. Acest eveniment nu a fost ignorat nici de studenții basarabeni din Galați. Liga Studenților Basarabeni din Galați a venit cu un program de acțiuni, care s-au desfășurat la data de 10 mai, având ca scop celebrarea Zilei Europei.

Citeşte mai mult...
 
Festivalul "Basarabia" PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2015

festival-basarabia

  Festivalul Basarabia derulat de către Liga Studenților Basarabeni din Galați, ajuns la ediția a VI-a, a avut loc în perioada 26-29 martie 2015. În cadrul Festivalului au avut loc mai multe activități culturale, metite să marcheze de la Marea Unire din 27 martie 1918.

Citeşte mai mult...
 
Alegerile generale în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2015

  Alegerile generale în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) au avut loc Luni, 23 februarie 2015 la ora 18.00. Studenții basarabeni ce își desfășoară studiile în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, au participat la vot, în sediul central al LSBG situat pe str. Garii, nr. 63, unde s-a prezentat un număr mare de membri. Dreptul de vot l-au avut doar membrii care aveau o vechime mai mare de doua luni. Alegerile sau început cu un discurs de introducere al actualului presedinte Stefan Bejan, care le-a oferit apoi cuvîntul tuturor candidatilor. Toți au fost convingatori și și-au expus obiectivele la cel mai înalt nivel.


Alegerile generale în cadrul Ligii Studenților Basarabeni din Galați

Citeşte mai mult...
 
UNIUNEA EUROPEANĂ ÎN LOCALITATEA TA PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Sâmbătă, 17 Mai 2014

comrat2Liga Studenților Basarabeni din Galați în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos”, FAB România, Centrul de Documentare Europeană din cadrul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice și Europe Direct a desfășurat, în perioada 16-17 mai, la Comrat, proiectul “Uniunea Europeană în localitatea ta”. Proiectul constă într-o donație de carte și broșuri informative despre Uniunea Europeană, Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Comrat, singurul cu predare în limba română din oraș. Tot pe data de 16 mai, membrii LSBG alături de elevii și profesori au urmărit un filmul românesc “Restul e tăcere”, la Universitatea de Stat din Comrat. Membrii LSBG au organizat și un training pentru informarea elevilor despre avantajele aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar și despre instituțiile UE, migrația în UE, locurile de muncă, studii etc. Membrii LSBG au participat și la Ziua Europei desfășurată la Comrat pe data de 17 mai, unde au încins o sârbă împreună cu Gențiana Șerbu, Consul General al României la Cahul. La Ziua Europei au participat inalți demnitari de stat, dar și ambasadori și delegați străini.

comrat1

Activitățile de la Comrat fac parte dintr-un proiect mai amplu, astfel încât Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” este al patrulea liceu din sudul Moldovei care este beneficiar al proiectului. Proiectul are ca scop principal promovarea valorilor europene și popularizarea lor în rândul societății moldovenești.

Citeşte mai mult...
 
Impactul liberalizării vizelor pentru moldoveni, subiect discutat la Conferinţa Naţională FAB România PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 12 Mai 2014

Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova a organizat recent Conferinţa Naţională FAB (Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni) România. La această acţiune, organizată la Craiova, au participat peste 30 de reprezentanţi a 15 centre universitare din România, evenimentul fiind prilejuit de Ziua Independenţei României şi Ziua Europei. Potrivit organizatorilor, sala de conferințe a Muzeului Olteniei a fost neîncăpătoare, la această acţiune participând reprezentanţi din toate centrele universitare din România. În cadrul evenimentului s-a discutat în special despre impactul liberalizării vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova, în sală fiind prezent Marian Jean Marinescu, raportorul din partea Parlamentului European pentru acest regulament.

impactul-liberalizarii-vizelor

„Scopul acestei campanii este să creăm diferite colaborări. Acordarea burselor pentru studenții din Basarabia reprezintă un lucru mai eficient și mult mai mare decât toată armata din Transnistria”, au fost cuvintele preşedintelui FAB România, Ion Cobâșenco. 

Citeşte mai mult...
 
Festivalul ,,Basarabia” – un proiect de suflet PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 25 Martie 2014

Fiecare popor, de-a lungul existenței sale, are perioade de înflorire dar și perioade dramatice. Anul de glorie sau ,,clipa astrală” (cum mai este numit de unii compatrioți) a poporului român, este considerat (pe bună dreptate), anul 1918. În decursul unui singur an, trei provincii românești se unesc cu patria-mamă, după cum urmează: 27 martie – Basarabia; 28 noiembrie – Bucovina, 1 decembrie – Transilvania. Statul național unitar făurit la 1918 rămânând în istorie sub denumirea de România Mare.

Unirea de la 1918 este o răsplată dată poporului român, pentru suferințele de care a avut parte timp de sute de ani, o răsplată pentru jertfa ostașilor căzuți pe câmpul de luptă în timpul Primului Război Mondial la Mărăști, Mărășești și Oituz, dar în subsidiar și rezultatul fructificării la maximum de către clasa politică de atunci, a situației favorabile existente în Europa anului 1918.

La 27 martie 1918, la Chișinău, Sfatul Țării, organul legislativ al Basarabiei, votează unirea cu România. După 106 ani de înstrăinare, Basarabia revenea acasă. Astăzi, putem spune, cu certitudine, că cei 22 de ani de administrație românească, au fost un ,,colac de salvare” pentru românii basarabeni, care mai mult de un secol au fost supuși unui proces de deznaționalizare. Mai multe studii temeinice, printre care cele ale istoricilor Ștefan Ciobanu și Alexandru Boldur ne vorbesc despre progresul înregistrat în multiple domenii în Basarabia interbelică.

În urma pactului Molotov-Ribbentrop, semnat la 23 august 1939, între Uniunea Sovietică și Germania Nazistă, Uniunea Sovietică anexează Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 19
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc