Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815418 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 104 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Meniul principal
Congresul Tinerilor Basarabeni din România, Ediția a II-a PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 01 Aprilie 2012

La Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc deschiderea oficială a celei de-a doua ediţii a Congresului Tinerilor Basarabeni din România, desfăşurată prin grija Organizaţiei Studenţilor şi Liceenilor Basarabeni (OSLB) din Alba şi Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918″, Fundaţia “Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii. În impunătoarea sală s-au mai aflat circa 70 – 80 de tineri basarabeni care studiază la unităţi de învăţământ din România, precum şi tineri veniţi tocmai de peste Prut, printre ocupanţii locurilor din Sla Unirii numărându-se vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui, prof. Ioan Bâscă (CJ Alba) sau vicepreşdintele fundaţiei amintite, ec. Ioan Străjan.

Congresul Tinerilor Basarabeni 

După intonarea Imnului României de către Fanfara judeţului Alba, cuvântul de deschidere i-a aparţinut lui Dumitru Cotruţa, preşedintele OSLB. Apoi, distinsul prof. Gheorghe Anghel, care a avut privilegiul de discuta cu câţiva dintre participanţii la Marea Unire de la Alba Iulia, le-a predat tinerilor o adevărată lecţie de istorie, trecând în revistă principalele momente istorice care au dus în cele din urmă la făurirea României Mari, la 1 decembrie 1918 (de la perioada romană, până la prima Unire de la 1600, înfăptuită de Mihai Viteazul, la Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan şi evenimentul de la Alba Iulia).

Citeşte mai mult...
 
Expozitie de fotografie ROMANII DIN JURUL ROMANIEI PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Miercuri, 28 Martie 2012

Comunicat:

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR GALAȚI

Cenaclul ‘Ion Chiric”

și

LIGA STUDENȚILOR BASARABENI DIN GALAȚI

organizează expoziția de fotografie:

ROMÂNII DIN JURUL ROMÂNIEI

De Vasile ȘOIMARU

Perioada expoziției: 26.03 – 26.04.2012, et.I, CCSG

Acțiunea face parte din

Proiectul “FESTIVALUL BASARABIA”, ed.III, 2012

În colaborare cu “atelierele de creație ale poetei Angela Baciu”

Coordonatori proiect:

- Mihai CREȚU – Președinte LSBG

- Aurelia STRATULAT – responsabil

Dir.CCSG: ec.Ovidiu Ioan MANOLE

Intrarea liberă!

 ROMÂNII DIN JURUL ROMÂNIEI

Sursa: http://reteaualiterara.ning.com/

 
Festivalul BASARABIA Ediția a III-a PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Joi, 22 Martie 2012
27 martie 2012
 
COMUNICAT DE PRESĂ post-publicare Raport sinteză al primei conferinţe naţionale a organizaţiilor studenţeşti basarabene din România PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 19 Martie 2012

“INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN”

“INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN” 

ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA BACĂU, ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI și LIGA STUDENȚILOR BASARABENI DIN GALAȚI au organizat în data de sâmbătă, 17 martie 2012, la Centrul Internaţional de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov” din Bacău, în Sala de Consiliu, începând cu ora 10.00:

CONFERINŢA NAŢIONALĂ

A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI BASARABENE DIN ROMÂNIA

cu tema “INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN”

În contextul Strategiei Europa 2020, agenda de lucru a primei conferinţe naţionale a ONG-urilor basarabene din România a cuprins:

- comunicări cu privire la organizaţiile guvernamentale ca entităţi asociative şi importanţa implicării structurilor de conducere/colaboratorilor în susţinerea intereselor legitime pentru care au fost înfiinţate;

- dezbateri în scopul evaluării obiectivelor, metodelor şi mijloacelor de dezvoltare a ONG-urilor studenţilor basarabeni care studiază în România;

- analiza rolului organizaţiilor studenţeşti basarabene şi a modalităţilor de implicare a acestora în susţinerea eforturilor statului moldovean în procesul de integrare europeană.

Citeşte mai mult...
 
PRIMA CONFERINŢĂ NAŢIONALĂ A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI BASARABENE DIN ROMÂNIA PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 18 Martie 2012
“INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi  ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN”

ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA BACĂU, ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI şi LIGA STUDENŢILOR BASARABENI DIN GALAŢI au organizat sâmbătă, 17 martie 2012, ora 10:00, la Centrul Internaţional pentru Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov” din Bacău, în Sala de Consiliu:

 

PRIMA CONFERINŢĂ NAŢIONALĂ

A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI BASARABENE DIN ROMÂNIA

cu tema “INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN”

 

Au fost prezenti reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti basarabene din Alba Iulia, Bacău, Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Galați, Suceava, Oradea, Ploiești, Târgoviște și au transmis susținerea lor și alte organizații similare din Constanța, Sibiu și Timișoara.

La deschiderea lucrărilor conferinţei, au luat cuvântul Corneliu Pricope, directorul Centrului de Afaceri şi Expoziţii "Mircea Cancicov" din Bacău, Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bacău, Prof.univ.dr. Vasile Puiu, președintele Asociaţiei Culturale Pro Basarabia și Bucovina – Filiala Bacău și Dl. Ing. Constantin Rusanovschi, președintele Asociaţiei Culturale Pro Basarabia și Bucovina – Filiala “Pantelimon Halippa” Oneşti.

În cadrul conferinței, au fost organizate patru ateliere tematice de lucru în scopul evaluării obiectivelor, metodelor şi mijloacelor de dezvoltare a ONG-urilor studenţilor basarabeni din România. Au urmat dezbateri în plen pentru a analiza rolul organizaţiilor studenţeşti basarabene şi a modalităţilor de implicare a acestora în susţinerea eforturilor statului moldovean în procesul de integrare europeană. Concluziile conferinței naţionale de la Bacău reflectă importanța și necesitatea unei voci unitare puternice, care să se facă auzită la nivelul autorităților publice și decidenților politici de pe cele două maluri ale Prutului, prin constituirea unei federații naționale a organizaţiilor studenţeşti basarabene din România, la baza căreia să stea principiile și valorile fundamentale ale Uniunii Europene: demnitatea umană, libertatea, democraţia, solidaritatea, egalitatea de şanse și statul de drept.

Citeşte mai mult...
 
INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Martie 2012

 flag

AGENDA CONFERINŢEI NAŢIONALE A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI BASARABENE DIN ROMÂNIA

 

ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA Și BUCOVINA – FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI, LIGA STUDENȚILOR BASARABENI DIN GALAȚI ȘI GRUPUL DE INIȚIATIVĂ BASARABEANĂ DIN BACĂU 

CENTRUL INTERNATIONAL DE AFACERI ŞI EXPOZIŢII

SALA DE CONSILIU

BACĂU, 17 MARTIE 2012, ORA 10.00

                                       CONFERINŢA NAŢIONALĂ

A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI BASARABENE DIN ROMÂNIA cu tema “INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN”

                                       AGENDA EVENIMENTULUI

09:30 - 10:00 Înregistrarea participanţilor,

10:00 - 10:30 Cuvântul de deschidere al organizatorilor şi invitaţilor de onoare

10:30 - 11:30 Masă rotundă : „Organizaţiile guvernamentale ca entităţi asociative şi importanţa implicării structurilor de conducere/colaboratorilor în susţinerea intereselor legitime pentru care au fost înfiinţate” Moderatori: Virginia Smărăndiţa Brăescu, Robert-Ionuţ Chiriac – Comunitatea de Advocacy

11:30 - 12:30 Ateliere de lucru cu privire la evaluarea obiectivelor, metodelor şi mijloacelor de dezvoltare a ONG-urilor studenţilor basarabeni Moderator: Mihai Creţu – Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi

12:30 - 13:30 Pauza de masă,

13:30 - 15:00 Dezbateri şi analiză pe temele:

1. Rolul organizaţiilor studenţeşti basarabene şi a modalităţilor de implicare a acestora în susţinerea eforturilor statului moldovean în procesul de integrare europeană;

2. Propuneri de măsuri pentru impulsionarea activităţii structurilor non-guvernamentale în proiecte de tutoriat şi integrare a elevilor şi studenţilor basarabeni în sistemul de învăţământ românesc;

3. Principalele dificultăţi pe care le întâmpină studenţii basarabeni aflaţi la studii în România şi soluţionarea acestora.

15:00 - 15.30 Formularea unei rezoluții care va servi drept bază pentru viitoarele proiecte derulate de către participanții la această conferință.

15:30 - Încheierea evenimentului

 

PARTENERI: Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău - www.ub.ro, Asociația ” Pro Basarabia și Bucovina”, filiala Bacău Centrul Internaţional de Afaceri şi Poziţii Bacău Centrul Regional de Mediere Bacău Centrul Internaţional de Cultură şi Arte ”George Apostu” Bacău - www.centrul-george-apostu.ro/, Universitatea Tehnică a Moldovei Chişinău - www.utm.md

PARTENERI MEDIA: ZIARUL DE BACĂU, RADIO IAŞI, RADIO KIT, INFO TROTUS .

 
Tinerii de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la tabere tematice şi festivaluri culturale PDF Imprimare Email
Duminică, 04 Martie 2012

Ministrul Tineretului şi Sportului din R.Moldova Ion Cebanu împreună cu omologul său de la Bucureşti, Cătălin Baba, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au semnat în cadrul şedinţei comune a celor două Guverne o înţelegere bilaterală privind cooperarea în domeniile tineretului şi sportului.

Astfel, cooperarea în domeniul tineretului se referă la tinerii având vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani şi se va face prin schimburi de delegaţii de tineret, schimburi de experienţă între specialişti, participarea la tabere tematice, participarea la festivaluri culturale şi folclorice pentru tineret. Iar în domeniul sportului, colaborarea se va realiza prin participarea echipelor sportive la competiţii şi la antrenamentele din cele două state, schimburi de antrenori, medici sportivi, reprezentanţi ai federaţiilor sportive.

Înţelegerea este valabilă pentru o perioadă de 5 ani şi se va prelungi automat pentru încă o perioadă de 5 ani, dacă niciuna dintre părţi nu va notifica în scris, prin canale diplomatice, intenţia de a o întrerupe.

Sursa: timpul.md 

 
Primăvara vine cu LSBG PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Februarie 2012

felicitare 1 martie 2012

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 9 din 19
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc