Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815423 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 109 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Meniul principal
IMPORTANT - LISTA ELEVI ADMISI STUDII LICEALE 2012 PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 04 Septembrie 2012

Vă informăm că, începând cu data de 21.08.2012, Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău primește solicitări de viză de lungă ședere în scop de studii (simbol D/SD) din partea elevilor care au fost admiși la studii liceale în România.

Persoanele interesate se pot prezenta pentru solicitarea vizelor în fiecare zi lucrătoare în intervalul orar 08.00 - 13.30.

Este obligatorie prezența a cel puțin unuia dintre părinți sau tutore legal pentru care, în scopul însoțirii elevului în România în vederea instalării. Secția Consulară va elibera o viză de scurtă ședere, pe baza prezentării dovezii gradului de rudenie cu elevul acceptat la studii și a celorlalte documente necesare (formular de viza, 2 fotografii, pasaport valabil, certificat de nastere, asigurarea medicala de calatorie si dovada mijlocului de transport). Pentru situatiile cand elevul este insotit doar de catre unul dintre parinti, este necesar sa prezentati la dosarul de viza acordul notarial al celuilalt parinte cu privire la obtinerea vizei de lunga sedere in scop de studii.

Recomandam consultarea sectiunii vize din cadrul paginii web a ambasadei in vederea documentarii asupra continutului dosarului de viza de lunga sedere.

Referitor la lista studentilor admisi la studii universitare, Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei din R. Moldova va publica informatiile necesare in masura obtinerii acestora din partea MECTS din Romania.

LISTA ELEVI ADMISI STUDII LICEALE 2012

Vă informăm că au fost aprobate solicitările de viză în scop de studii pentru următorii elevi şi însoţitori: (aceştia se pot prezenta pentru ridicarea vizelor între orele 13.00+16.00 ghiseul 2 de eliberare din str. Gr. Ureche nr.2)

LISTA CU ELEVI SI INSOTITORI CARE AU VIZELE APROBATE

Sursa: chisinau.mae.ro

 
Rezultatele admiterii elevilor din R. Moldova în clasa a IX-a de liceu în România, an școlar 2012-2013 PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 06 August 2012

Rezultatele admiterii elevilor din R. Moldova în clasa a IX-a de liceu în România, an școlar 2012-2013.

Descarca lista aici.

Sursa: www.isjiasi.ro

 
Calendarul Admiterii în România pentru anul universitar 2012-2013 PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Vineri, 20 Iulie 2012

Din 22 iulie, curent începe activitatea Comisiei Mixte de primire a dosarelor candidaţilor, cetăţeni ai Republicii Moldova pentru bursele oferite de Guvernul României.

Actele se vor depune la sediile Consulatele României din Cahul, Chişinău şi Bălţi, conform graficului de mai jos: 

 • Cahul: comisia se va afla la Universitatea de Stat „Barbu Petriceicu Hasdeu”, în zilele de 22 iulie, 2012 între orele 18.00 – 20.00 şi 23 iulie – 24 iulie între orele 09.00 – 18.00.
 • Chişinău: dosarele se depun pe strada G. Ureche nr. 2, în sediul Consulatului României, în zilele de 25 iulie, 2012 între orele 16.00 -18.00; 26 iulie – 28 iulie între orele 09.00 – 18.00 şi 29 iulie între orele 09.00 – 13.00.
 • Bălţi: comisia va primi dosarele la Universitatea de Stat „Alecu Russo” în zilele de 29 iulie 2012 între orele 18.00 – 20.00; 30 iulie – 31 iulie între orele 09.00 -18.00, 1 august între orele 9.00 – 13.00.

Pentru studii universitare de masterat în România pot aplica pentru locuri finanțate doar candidații care au absolvit studii universitare de licenţă în România. 

 

Descarca Metodologia Admiterii aici.

 

Informații suplimentare pe:

www.balti.mae.ro

www.cahul.mae.ro

www.chisinau.mae.ro

 

Sursa: edu.md

 
METODOLOGIA FINALĂ DE ŞCOLARIZARE a tinerilor de origine etnică română și a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2012 – 2013 PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 03 Iulie 2012

Metodologia de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română din Republica Moldova în anul şcolar/universitar 2012 – 2013METODOLOGIA DE ŞCOLARIZARE a tinerilor de origine etnică română și a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2012 – 2013, aprobată prin ordinul comun MAE nr. 885/28.06.2012 - MECTS nr. 4559/25.06.2012.

Descarcă metodologia admiterii aici. 

Citeşte mai mult...
 
Metodologia de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română din Republica Moldova în anul şcolar/universitar 2012 – 2013 PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Sâmbătă, 30 Iunie 2012
edu.ro

Metodologia de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2012 – 2013.

Descarcă Metodologia Admiterii.

Sursa: edu.ro

 
Adunarea Generală la București a liderilor asociațiilor de Basarabeni din România PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Vineri, 15 Iunie 2012

Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni a organizat în data de 16 iunie 2012 Adunarea Generală a liderilor asociațiilor de Basarabeni din România cu tematica „Proiecte și relații de parteneriat cu și pentru Republica Moldova” .

Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni în parteneriat cu Asociația Obștească pentru Drepturile Omului ”RESPECT” a organizat adunarea generală a liderilor asociațiilor de Basarabeni din România cu tematica „Proiecte și relații de parteneriat cu și pentru Republica Moldova”. Evenimentul a avut loc în data de 16 iunie 2012, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti (situată pe calea Plevnei 61, sectorul 1), orele 09.00 – 11.00.

La eveniment au participat în calitate de invitați – senatorul – Viorel Badea, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret – Victor Ionescu, reprezentantul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni – Daniela Frățilă, cât și președinții asociațiilor de basarabeni din centrele universitare din România: 

 • Slavic Șaramet – Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni, ASEB București
 • Ștefan Crețu – Grupul de Inițiativă din Basarabia, GIB Cluj
 • Constantin Vlas – Asociația Tinerilor din Afara Granițelor, ATRAG Iași
 • Vitalie Prisacaru – Grupul de Inițiativă a Românilor din Basarabia, GIRB Suceava
 • Dumitru Croitori – Organizația Studenților Basarabeni, OSB Constanța
 • Mihai Crețu – Liga Studenților Basarabeni din Galați, LSBGalați
 • Doinița Jugaru – Organizația Studenților Basarabeni și Bucovineni, OSBB Brașov
 • Iacob Cerlat – Liga Studenților Basarabeni din Ploiești, LSBPloiești
 • Ion Lozovanu – Asociația Basarabenilor din Sibiu, ABSibiu

În cadrul evenimentului au fost organizate dezbateri libere despre experiențele și colaborările anterioare dintre Asociațiile prezente și instituțiile reprezentate de invitați. Au fost punctate proiecte și parteneriate importante pe termen mediu, cele trei instituții prezentând o deschidere mare de colaborare cu toate asociațiile de basarabeni din România. Tabăra ”ARC” de la Sulina, organizată de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret a fost stabilită ca prioritate în parteneriatele imediat urmatoare cu asociațiile prezente la dezbateri.

Citeşte mai mult...
 
2800 de locuri în universităţile de stat din România pentru tineri de origine română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 11 Iunie 2012

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat prin ordin de ministru (4334/05.06.2012) cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă alocată instituţiilor de învăţământ superior de stat în vederea admiterii la studii în anul universitar 2012-2013 a unor tineri de origine română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate.

Astfel, MECTS a aprobat în acest sens 1910 locuri, dintre care 700 cu bursă, iar 1210 fără bursă. Acestora li se adaugă alte 390 de locuri destinate extensiilor universitare care funcţionează în Republica Moldova (Bălţi şi Cahul) sub coordonarea Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi, respectiv a Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi.

Prin acelaşi ordin, MECTS a alocat, separat, 500 de locuri în universităţile de stat din România pentru tinerii de origine română din Republica Moldova care au obţinut diplomă de bacalaureat în România. Dintre acestea, 300 de locuri sunt cu bursă, iar 200 fără bursă şi fără plata taxelor de şcolarizare.

Sursa: edu.ro

 
Carte românească pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 03 Aprilie 2012
Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat

Marți, în data de 3 aprilie 2012, Biblioteca Județeană V. A. Urechia Galați împreună cu Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) s-au deplasata la Comrat, pentru a înființa o filială a Bibliotecii "V.A. Urechia" în cadrul Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, care este unicul liceu cu predare în limba română din municipiul Comrat, capitala Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia. Aceasta este cea de-a patra filială inființată în Republica Moldova, după Chișinău, Cahul și Giurgiulești.

Prima tranșă cu

care au venit cei de la Galați, cuprinde un număr de peste 500 de cărți. Printre titlurile aduse de peste Prut se numără: Amintiri din Copilărie - Ion Creangă; Basarabia - Mihai Eminescu; Moromeții - Marin Preda; Momente și Schițe - I.L. Caragiale; Plumb - G. Bacovia ș.a.

  

             

 

Printre cei care au fost prezenți la acest eveniment se numără: Ilie Zanfir, director al Bibliotecii "V.A. Urechia"; Gențiana Șerbu, Consul General al României la Cahul; Mihai Crețu, președintele Ligii Studenților Basarabeni din Galați și Ștefan Bejan, membru activ în aceeași asociație.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat 

Doamna Gențiana Șerbu ne-a anunțat că în curând va veni și dumneaei cu o donație de carte pentru acest liceu.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 8 din 19
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc