Noi pe Facebook

Ne urmăresc

1815420 Vizitatori

Vizitatori online

Avem 106 vizitatori online


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Meniul principal
Liga Studenților Basarabeni din Galați a aderat la UNSR PDF Imprimare Email
Luni, 22 Aprilie 2013

unsrLiga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG), membră a Federației Asociațiilor de Basarabeni din România, a decis în cadrul Adunării Generale din data de 18 aprilie 2013, aderarea la Uniunea Națională a Studenților din România.

Uniunea Națională a Studenților din România este o federație apolitică ce are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale ale studenților din România.

Reunind organizații studențești din: București, Craiova, Iași, Timișoara, Petroșani, Galați, Târgu-Jiu, Reșița, Pitești, Ploiești, Bacău, federația este un puternic partener de dialog al Ministerului Educatiei si Cercetarii și nu numai.

La baza acestei hotărâri a Adunării Generale stă dorința membrilor asociației de a se integra mai bine în societatea românescă dar și dorința de a intensifica dialogul dintre asociație (LSBG) și autoritățile publice.

Liga Studenților Basarabeni din Galați este o organizație apolitică, independentă, neguvernamentală, nonprofit cu caracter cultural şi social ce funcţionează pe principiile democraţiei şi a libertăţii şi are ca principale scopuri şi obiective: afirmarea şi promovarea valorilor spiritualităţii române tradiţionale în rândurile tinerilor, promovarea drepturilor tinerilor studenţi basarabeni şi educarea lor în spirit naţional, democratic şi pro-european, crearea unei relaţii mai strînse de colaborare între tinerii români: cetăţeni ai României sau din afara graniţelor.

Departament Media și Comunicare

 
“Cine uită nu merită” Nicolae Iorga PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 08 Aprilie 2013

Ziua de 7 aprilie 2009 va rămâne în istoria noastră ca adevărata “revoluție” anticomuistă din Republica Moldova.Iată că au trecut deja 4 ani de la acele evenimente când tinerii au ieșit în stradă pentru că era amenințată democrația și statul de drept.

7 aprilie 2013

Liga Studentilor Basarabeni din Galati (LSBG) nu a uitat jertva pe care au adus-o acei tineri batuți și maltratați. Treizeci de tineri basarabeni, studenți în Galați au organizat duminică, 7 aprilie un flashmob pentru comemorarea victimelor din 7 aprilie 2009. Tinerii basarabeni s-au strâns la Monumentul Eroilor Revoluţiei de la 22 decembrie 1989 și au aprins câte o lumânare, iar apoi au ținut un moment de reculegere în memoria tinerilor decedați.

Prin această acțiune simbolică LSBG a ținut să arate faptul că noi nu am uitat și nu suntem indiferenți de acțiunile tinerilor care au iesit în stradă și au protestat în mod pașnic. Am ținut să arătăm că le suntem recunoscători și că aducem condoleanțe familiilor tinerilor decedați.

 
Nichita Stănescu – 80 de ani de la naștere PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 02 Aprilie 2013

nichita stanescuProiectul „Nichita Stănescu – 80 de ani de la naștere” este dedicat unei personalități de prestigiu a literaturii române a secolului al XX-lea, cu o contribuție majoră la dezvoltarea limbajului liric românesc, a cărui operă a avut un larg ecou internațional.

În data de 2 aprilie 2013, orele 18:30, la sediul ICR Lisabona precum și, simultan, la București şi în filialele ICR din țară şi din străinătate, va avea loc vernisarea expoziției omagiale Nichita Stănescu, realizată de criticul Ioan Cristescu și de graficianul Mircea Dumitrescu. Expoziţia de la sediul ICR Lisabona se compune din panouri cu versuri de Nichita Stănescu traduse în portugheză de Caetano Waldrigues Galindo, Daniel Falkemback Ribeiro şi João Monteiro, la care se adaugă alte traduceri în limbile franceză şi engleză. Vernisajul va fi completat de recitarea în portugheză a poemelor.

Recitările şi vizionarea expoziţiei vor fi însoţite în ziua vernisajului de un fundal sonor constituit din piese muzicale pe versuri ale marelui poet.

Actriţa de origine română Luminiţa Pereira va interpreta Lupta lui Iacob cu îngerul sau despre ideea de „tu”/A luta de Jacó contra o anjo ou sobre a idéia do "tu" (trad. Caetano Waldrigues Galindo), Bazorelief cu eroi/Baixo-relevo com heróis (trad. Daniel Falkemback Ribeiro), Nelinişti/Inquietações (trad. João Monteiro), Rugăciune/Oração (trad. João Monteiro) şi Autoportret/Autorretrato (trad. João Monteiro).

Serata se va încheia cu o evocare a lui Nichita Stănescu realizată de către directorul ICR Lisabona, dl Daniel Nicolescu.

Proiectul de la Lisabona îşi propune încurajarea traducerilor din opera lui Nichita Stănescu, aproape inexistente în Portugalia, dar care au stârnit interes în Brazilia.

Nichita Stănescu (31 martie 1933-13 decembrie 1983) este autorul unui număr de 23 de volume de versuri. A primit în anul 1976 Premiul Internaţional „Gottfried von Herder“ al Universităţii din Viena pentru întreaga activitate poetică. În anul 1979 a fost propus pe lista candidaţilor la Premiul Nobel pentru Literatură figurând astfel, în anul 1980, alături de Odisseas Elytis, Max Frish, Leopold Sedar Senghor şi Jorge Borges pe lista nominalizaţilor Academiei Suedeze pentru această distincţie. În primăvara anului 1982 i se decernează Marele Premiu „Cununa de Aur“ la Festivalul Internaţional de Poezie de la Struga (R.S.F.I.), pentru volumul „Dreptul la timp“.

Sursa: ICR.ro

 
Investeşte în tine, BUZZ!Camp revine! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 01 Aprilie 2013

buzzcampEvenimentul national de dezvoltare personală şi orientare în carieră, BUZZ!Camp, îşi deschide porţile în cea de-a 9-a ediţie cu un nou nume şi un nou format.

BizCamp devine BUZZ!Camp si capata un nou format cu mai multe surprize si oportunitati. BUZZ!Camp este noua gazda pentru tinerii care cauta cele mai bune oportunitati de dezvoltare si continua traditia de a reuni nume sonore si companii de top intr-un cadru potrivit pentru acestia. Noua editie aduna rezultatele investitiei in noul brand si, astfel, BUZZ!Camp se mandreste cu destinatii noi in circuitul national de desfasurare al evenimentului. Noutatea intervine si in Bucuresti, unde evenimentul se va desfasura pe cinci zile, fiecare zi fiind adresata unei industrii: ziua 1 – Retail&FMCG, ziua 2 – IT&Telecom, ziua 3 – Finance&Banking, ziua 4 – Auto&Engineering, ziua 5 – BPO&Consultancy. O alta noutate consta in faptul ca locurile sunt limitate! Doar 300 de participanti vor fi selectati! Afla mai multe pe www.buzzcamp.ro/event.

Pentru participantii evenimentului, se mizeaza pe subiecte si teme la fel de utile pentru a le oferi cat mai multe repere in atingerea obiectivelor profesionale si personale:

 • Branding personal – cine iti face cea mai buna campanie de marketing si PR?
 • Inteligenta emotionala – cum si in ce masura ne afecteaza emotiile?
 • Invata sa gandesti pozitiv – oamenii fericiti traiesc mai mult
 • Risti, deci castigi? Retete si experiente despre succes
 • Vrei sa afli cine esti? Actioneaza! Actiunile te definesc

Pana in acest moment BUZZ!Camp isi va desfasura activitatea in urmatoarele orase:

 • Timisoara – 4 aprilie
 • Iasi – 11 aprilie
 • Bucuresti – 15-19 aprilie
 • Cluj – 23 aprilie
 • Brasov – 25 aprilie
 • Galati – 16 mai

Nu pierde ocazia de a te inscrie la BUZZ!Camp, nu pierde ocazia de a investi in tine!

Mai multe informatii pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/buzzcamp.ro.

            buzzcamp-logo

 
Festivalul Basarabia, Ediţia a IV-a, 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Luni, 25 Martie 2013

Festivalul Basarabia, Ediţia a IV-a

95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

27 martie

 

Program:

- Miercuri, 27 martie, ora 15:00 - Hora Unirii în faţa Sediului Central al Universităţii "Dunărea de Jos".

- Joi, 28 martie, ora 16:00 - Masă rotundă pe tema "27 martie 1918 Unirea Basarabiei cu România" la Centrul Cultural "Dunărea de Jos".

- Vineri, 29 martie, ora 19:00 - Teatrul Dramatic "Fani Tardini", piesa Năpasta de I.L. Caragiale.

 
Conferința ,,Colaborarea asociațiilor de basarabeni din România cu autoritățile publice din România și Republica Moldova” PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Duminică, 24 Martie 2013

Conferința a fost organizată de Liga Studenților Basarabeni din Galați în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Basarabeni din România. Aceasta a avut loc în data de 15 martie la ora 13.00, la sediul central al Universității "Dunărea de Jos" din Galați. La conferință au participat: Nicolae Bacalbașa – Președintele Consiliului Județean Galați, Florin Tudor – Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos” și președinți ai asociațiilor de tineri basarabeni din 10 orașe din România.

conferinta1

,,Suntem în situația paradoxală în care un popor este împărțit în două state” a afirmat Nicolae Bacalbașa.

,,Felicitări Ligii Studenților Basarabeni din Galați că a reușit să organizeze o asemenea conferință atât de numeroasă, la care să fie prezenți lideri de asociații din mai multe centre universitare” a spus Florin Tudor – Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale.

Deputatul Valeriu Munteanu a transmis un mesaj în care a spus că regretă că nu a putut ajunge la conferință, chiar dacă și-a dorit foarte mult să fie alături de tinerii basarabeni, cu are are multe în comun. Și aici, trebuie să menționăm că Valeriu Munteanu a absolvit studiile universitare la Universitatea ,,Valahia” din Târgoviște și a activat intens în cadrul asociațiilor de tineri basarabeni din România. De asemenea, Cristi Dumitru, Director General la Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni a transmis că instituția pe care o conduce este deschisă să colaboreze cu asociațiile de tineri basarabeni din România.

Citeşte mai mult...
 
Conferinţa asociaţiilor de tineri basarabeni din România cu autorităţile publice din România şi R. Moldova PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Joi, 14 Martie 2013

Conferința este organizată de Liga Studenților Basarabeni din Galați în parteneriat cu Federația Asociațiilor de Basarabeni din România. Va începe la ora 13.00, 15 martie 2013, la sediul central al Universității "Dunărea de Jos" din Galați. La conferință vor participa: Gențiana Șerbu – Consul General al României la Cahul, Nicolae Bacalbașa – Președintele Consiliului Județean Galați, Iulian Bârsan – Rectorul Universității ,,Dunărea de Jos”, Florin Tudor – Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos”, Cristi Dumitru – Director general al Istitutului ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea la eveniment vor participa și președinți ai asociațiilor de tineri basarabeni din 10 orașe din România. Parte din conferință este și prezentarea volumului “Istoria românilor dintre Prut și Nistru” de Ioan-Aurel Pop, care va avea loc spre sfârșitul conferinței. Participanții vor primi în dar câte un exemplar din lucrarea sus-menționată, dar și câte un exemplar din lucrarea “Istoria Basarabiei” de Ștefan Purici. Donația de carte vine din partea Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni.

Scopul conferinței este de a intensifica colaborarea dintre asociațiile de basarabeni din România cu autoritățile publice din România și Republica Moldova și de a pune bazele unor noi proiecte.

coferinta

 
Împreună putem să facem mai mult! PDF Imprimare Email
Publicat de Andrei Urecheanu   
Marţi, 05 Martie 2013

experienta cahul“Împreună putem să facem mai mult!” Aceasta este deviza voluntarilor Centrului PRO EUROPA din Cahul, care au făcut o vizită la Galați în acest weekend. Aceată excursie a fost organizată de către asociația Euro Dezvoltare și Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG).

Sâmbătă, doi martie, când au sosit în Galați, oaspeții au avut parte de o zi încărcată de vizite la Catedrală, Muzeul de Artă Vizuală și Casa Memorială “Alexandru Ioan Cuza” și o plimbare plină de emoții plăcute pe faleza Dunării.

Spre sfârșitul zilei a fost organizată o serată de socializare unde am putut face cunoștință cu fiecare dintre vizitatorii noștri. Majoritatea dintre aceștia studiază la două facultăți diferite care, și mai mult, fac parte din două universități diferite. Adevărul este că Universitatea Dunărea de Jos are o extensiune în Cahul, iar studenții reușesc, astfel, să frecventeze două universități odată! Fiind întrebați dacă le-a plăcut Galațiul, oaspeții de peste Prut au mărturisit că ar fi foarte bucuroși să revină aici. Și mai mult, președintele LSBG, Mihai Crețu, a propus un schimb de experiență între tinerii de la Cahul și cei din Galați, deci o vizită de răspuns la Cahul. Ideea a fost în unanimitate susținută de toți cei prezenți și va fi desfășurată și adusă la împlinire pe parcurs.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 5 din 19
Copyright © 2011. Liga Studenților Basarabeni din Galați. Realizat și administrat de Andrei Urecheanu

Parteneri

logoNou   Primăria Municipiului Galați Consiliul Județului Galațiunsr

Adoptă un boboc